Centraal stof afzuigen en transporteren met één systeem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Centraal stof afzuigen en transporteren met één systeem

Stofophoping en arbeidsregulaties aangaande explosieveiligheid en reiniging op de werkvloer vormen vaak een grote uitdaging voor bedrijven. Vorig jaar werd een wereldspeler in de petrochemische industrie hiermee geconfronteerd en ging op zoek naar een oplossing die kon ingezet worden als centrale stofzuiger en tegelijk als pneumatisch transportsysteem voor het verwijderen van restproduct uit verschillende opslagmedia.
J-TEC heeft het probleem geanalyseerd en vanuit haar eigen standaard productieapparaat een geschikte oplossing ontworpen. Als uitgangspunt werd een standaard J-TEC afscheider genomen, die voorzien werd van de nodige explosiebeveiliging volgens de huidige ATEX reglementering. Het product dat wordt getransporteerd heeft een minimale ontstekingsenergie van 1 millijoule.
De gebouwde installatie stelt de operator in staat om op verschillende productielijnen van polyolefine compound op diverse punten het reinigingswerk te doen. De reiniging werkt met een capaciteit van 1000 kg/uur en kan gedaan worden met één opzuigpunt per keer.
Alle productrakende delen zijn van RVS304 gemaakt; J-TEC`s standaard kwaliteit.
In haar testruimte in Kapellen, Antwerpen heeft J-TEC een gelijkaardige installatie in werking voor eigen gebruik.

Geschreven door

J-Tec Material Handling

J-Tec ontwerpt, levert, installeert en onderhoudt systemen voor de behandeling van poeders, granulaten en vloeistoffen. Wij bouwen complete turn-key installaties, vernieuwen en/of automatiseren bestaande installaties en leveren individuele componenten, en... Lees meer