Cementtest voor naleving van bepaalde normen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Cementtest voor naleving van bepaalde normen

De naleving van cement met normen zoals EN 197 / ASTM C 150 is een kwaliteitsvereiste. Kwaliteitsborging van de grondstoffen die gebruikt worden bij calcinering en tijdens de klinkerproductie is noodzakelijk.

Carbolite gero’s AAF 1100°C Verassingsoven en CWF 1200°C en 1300°C ‘General Purpose ovens’ zijn ideaal geschikt voor verlies bij verbrandingstesten. Hun gebruik zorgt ervoor dat het productieproces aan de kwaliteitsnormen voldoet en biedt as monsters voor aanvullende analyse.

Bovendien, kan de brandbaarheid of het vrije kalkgehalte van de klinker met intervallen worden getest met gebruik van onze hogere temperatuuroven RHF 16/8 (16°C). Dit is vooral belangrijk in situaties waar sprake is van variatie in de grondstoffen.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Verder Scientific Benelux

VERDER SCIENTIFIC stelt normen in hightechapparatuur voor kwaliteitscontrole, onderzoek en ontwikkeling van vaste stoffen. Toepassingsgebieden omvatten monstervoorbereiding en analysetechnieken voor vaste stoffen. De bekende Verder Scientific fabrikanten, Retsch, Retsch Technology,... Lees meer