Celsimix: ontwikkeld voor extreem lastige mengsels

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Celsimix: ontwikkeld voor extreem lastige mengsels

Voor toepassingen die standaardmengers in de voedingsmiddelen- en chemische industrie niet aankunnen ontwikkelde Celsius de Celsimix. Het begon als een project om caramel en noten te mengen, maar inmiddels maakt ook de chemische industrie dankbaar gebruik van deze bijzondere menger.

Zo gebruikt een tapijttegelfabrikant deze procesmachine om kalksteen met polyolefinen te mengen.
Het geheim van de Celsimix zit hem in de holle schroeven en de holle mantel. Daardoorheen circuleert een verwarmingsmedium op de temperatuur waarbij de stoffen het beste mengen.

De machine mengt zo met veel succes vaste en vloeibare kleverige ingrediënten onder gecontroleerde temperatuur in een zacht, continu proces. De schroefwarmtewisselaar wordt gemaakt in de werkplaats van het gerenommeerde Van Beek Schroeftransport, waardoor een perfecte afwerking gegarandeerd is.

Celsius levert de Celsimix standaard in EasyClean-uitvoering, wat inhoudt dat een operator de gehele schroef eenvoudig horizontaal uit kan nemen. Hierdoor is de Celsimix eenvoudig te reinigen en onderhouden.

De Celsimix is verkrijgbaar in vier verschillende modellen voor capaciteiten van 700, 1200, 2450 en 3600 liter per uur. Celsius kan de menger uitvoeren in RVS, aanvullen met opties zoals schoepen op de schroef en passend maken voor iedere specifieke toepassing of situatie.

Wilt u weten of Celsius iets kan betekenen voor uw project? Neem dan contact met ons op!

Geschreven door

Logo van:Celsimix: ontwikkeld voor extreem lastige mengsels

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer