Cargill maakt ruimte voor grotere schepen in Botlekgebied

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
34 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Cargill maakt ruimte voor grotere schepen in Botlekgebied

Cargill en het Havenbedrijf Rotterdam hebben overeenstemming bereikt over uitbreiding van het huidige terrein in het Botlekgebied met 28.000m2.

Cargill is al sinds 1984 in het Botlekgebied gevestigd en beschikt er over een binnenvaart- en een zeesteiger. Dankzij een eerder akkoord met het Havenbedrijf Rotterdam werd deze zeesteiger eerder dit jaar verplaatst. De verplaatsing maakt het mogelijk om grotere schepen (met een lengte van meer dan 200m) en een grotere diepgang direct aan de steiger te ontvangen. Deze aanpassing resulteert in een vereenvoudiging van het logistieke traject met minder transportbewegingen.

Cargill behoort tot de toonaangevende bedrijven in de verwerking van plantaardige oliën en vetten en beschikt in Rotterdam over één van Europa’s grootste raffinaderijen. “Met deze uitbreidingen bevestigt Cargill zijn operaties in het Botlekgebied op lange termijn” zegt Harold Poelma die aan het hoofd staat van Cargill’s refined oils business in Europa.

“Cargill is een vroeg en goed voorbeeld van wat we willen met de herstructurering van het Botlekgebied: klanten de ruimte geven om hun groeiambities te realiseren en verbetering van de infrastructuur.” vindt Bas Hennissen, Vice-President Industry & Bulk van het Havenbedrijf Rotterdam.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark