Camozzi K8MDC electro-pneumatisch micro dispenser

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Camozzi K8MDC electro-pneumatisch micro dispenser

De hedendaagse trend om prestaties en eigenschappen te concentreren in steeds compactere apparaten heeft geresulteerd in de vraag om steeds kleinere en meer precieze afgifte van vloeistoffen te bewerkstelligen. Het is van het grootste belang dat u in staat wordt gesteld om vloeistoffen in precies de juiste hoeveelheid en exact op de gewenste plek af te geven, en dat u hierbij kunt vertrouwen op constante precisie, ook bij hoge snelheden.

Hiervoor heeft Camozzi de K8MDC micro dispenser ontworpen. De eigenschappen van de K8MDC garanderen een optimale controle over het op hoge snelheid afgeven van vloeistoffen met een lage tot middelhoge viscositeit, zoals o.a. water, smeermiddelen, vetten, medicijnen, oplosmiddelen, smaakstoffen, kleefstoffen, harsen en inkten.

Het innovatieve ontwerp van de K8MDC micro dispenser is opgebouwd rond een electro-pneumatisch 2/2 NC ventiel, direct gekoppeld aan een actieve nozzle (verkrijgbaar met een doorlaat van 0.5, 1 en 1.8mm) die het mogelijk maakt om op hoge snelheid zeer accuraat een constante hoeveelheid vloeistof af te geven.

De K8MDC is geschikt voor tal van toepassingen in de medische sector, de voedingssector en de industrie. Denk daarbij niet alleen aan het doseren en/of mengen van supplementen of het afvullen van o.a. medicijnen en voedingsmiddelen, maar ook aan processen als lubricatie, bevochtigen, beschermen, lamineren, lijmen etc.

Technische specificaties:
Functie : 2/2 NC
Methode : electro-pneumatisch
Interne nozzle : diameter 0,5, 1 of 1,8 mm
Werktemperatuur : 0 – 50 gr Celcius
Werkdruk : 0,5 – 6 bar
Voltage : 12 V DC / 6 V DC / 24 V DC
Luchtaansluiting : 1/8” ISO 228 of 1/8”NPTF
Electr. aansluiting : connector PHR-3 JST
Media : diversen (check de chemische compatibiliteit)
Snelheid : max. 1500 cycli/min
Frequentie : 25 Hz
Gewicht : 160 gr
Nozzles/naalden : op verzoek verkrijgbaar

U treft ons ook op de beurs Empack van 15/16 april 2015 in de Brabanthallen in Den Bosch, Standnummer E 116

Brochureicon.arrow--dark

Geschreven door

Camozzi Automation B.V.

Camozzi is één van de grootste Europese producenten van pneumatische en elektrische aandrijftechniek en heeft daarnaast een compleet programma vacuüm producten. Naast een hoogwaardig standaard leveringsprogramma kunnen wij u ook... Lees meer