Cadmes trotse sponsor van The Ocean Cleanup

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Cadmes trotse sponsor van The Ocean Cleanup

Hij is pas 21 jaar, maar de Nederlandse Boyan Slat heeft nu al wereldfaam gemaakt met zijn ‘Ocean Cleanup’: een installatie van lange drijvende armen die in de vorm van een V op strategische plekken in zee worden geplaatst en zo al het drijvende plastic in de oceaan verzamelt. Deze week werd het eerste prototype gepresenteerd. Cadmes was er als trotse sponsor van dit project bij om het lange schaalmodel met eigen ogen te aanschouwen. “Een enorm gevoel van trots”, aldus CEO Gerbert Thelissen.

Ieder jaar komt er zo’n 8 miljoen ton plastic in de oceaan terecht. De missie van Boyan Slat? Al het plastic verwijderen en gereedmaken voor hergebruik. Een mooi streven, waar Cadmes graag een steentje aan bijdraagt. “Ik heb Boyan ontmoet tijdens Solidworks world 2014”, vertelt Thelissen. “Daar presenteerde hij zijn ideeën, en ik was direct zeer enthousiast. Het idee is mooi gelinkt aan de tools die wij verkopen en het sluit aan bij onze wens om maatschappelijk betrokken te zijn. Toen Boyan me vroeg of Cadmes zijn initiatief wilde steunen, aarzelde ik dan ook geen moment.”

Een mooie test
Cadmes sponsort de Ocean Cleanup in samenwerking met Solidworks. Deze bijdrage bestaat uit het beschikbaar stellen van licenties Solidworks premium, Solidworks flow Simulation en Solidworks visualize Professional, evenals technische support en producttrainingen. Voor Cadmes is de Ocean Cleanup een prachtige case om te kunnen laten zien wat er met de Solidworks-software allemaal mogelijk is. Thelissen: “De oceaan is het meest onbekende terrein ter wereld. Het is dan ook spannend om, met de tools van Solidworks, te testen of het materiaal van The Ocean Cleanup bestand is tegen alle invloeden die de oceaan met zich meebrengt. We zijn erg benieuwd naar de resultaten!”

Eerste mijlpaal
Woensdag 22 juni was het moment van de eerste grote mijlpaal eindelijk daar: de tewaterlating van het eerste prototype. Thelissen: “Wat opviel bij deze presentatie was de aandacht en het enthousiasme van de internationale pers. En ook onze overheid heeft er, terecht, veel aandacht voor. Deze belangstelling was heel leuk om te zien.”

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Cadmes B.V.

Lees meer