Cadmes ambassadeur van Smart Industry en helpt u graag

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Cadmes ambassadeur van Smart Industry en helpt u graag

De termen ‘Smart Industry’, ‘Industry 4.0’ en ‘Internet of Things’ heeft u vast weleens voorbij zien komen. Het gaat hier over een toekomstvisie op hoe de industrie in de nabije toekomst moet gaan werken. Maar zoals bij veel visies rijst snel de vraag “Maar hoe moet ik dit nu concreet in de praktijk toe gaan passen?”.

Een van de belangrijke onderdelen is dat de producten en machines een connectie hebben met het internet (IoT). Hierdoor is het bijvoorbeeld mogelijk dat een machine volledig zelfstandig aan u meldt wanneer een onderdeel op het punt staat te falen (predictive maintenance). Hierdoor kunt u ongeplande lange stilstand voor reparatie ombuigen naar een geplande korte stilstand voor onderhoud.

Inzicht in uw ontwerp
Maar hoe weten we nu eigenlijk of een onderdeel op het punt staat te falen? Veel onderdelen falen door vermoeiing. Daarom is het belangrijk te weten wat de levensduur is van een onderdeel en op welke plek het onderdeel gaat falen.

SolidWorks Simulation geeft u hier inzicht in en stelt u niet alleen in staat om te bepalen wanneer een onderdeel zal falen, maar ook om zelf te bepalen waar het kapot zal gaan. Door dit gecontroleerd te laten gebeuren, voorkomt u eventuele gevolgschade.

Integreren van disciplines
De laatste jaren is de trend al steeds meer dat verschillende disciplines beter en efficiënter samen gaan werken. Dit is nodig om heel basaal al een connectie met het internet te verzorgen, maar ook zullen de juiste gegevens gemeten moeten worden.

Hierin kan zowel SolidWorks Electrical als PCB u bijstaan. SolidWorks PCB stelt u in staat om het proces van het mechanisch ontwerp en het printplaatontwerp te stroomlijnen en in een vroegtijdig stadium samen te voegen.

Beheer valkuil
De valkuil bij het ontwerpproces, zeker wanneer meerdere disciplines samen worden gevoegd, is het beheer van de data. Nu gaat de kracht van SolidWorks PDM of Enovia u bijstaan. Deze PDM/PLM beheeromgevingen laten u met gemak alle informatiestromen managen, zodat iedere discipline in uw ontwerpproces moeiteloos de voor hem/haar juiste data kan vinden en gebruiken.

Conclusie
Smart Industry, IoT, Industry 4.0: het zijn fantastische buzzwords die we veel horen, en die een visie uitdragen die we zeker moeten gaan volgen om onze Nederlandse industrie op een concurrerend hoog niveau te houden. Maar zoals de meeste visies zijn deze meestal gericht op een C-level niveau, en zijn ze lastig te vertalen naar het engineeringsniveau. Terwijl we op het gebied van engineering al heel snel de eerste stappen op het pad van Smart Industry kunnen zetten. Het integreren van disciplines en het geschikt maken van uw product voor internet connectiviteit zorgen ervoor dat u snel up to speed bent.

Meer weten?
Wist u dat Cadmes Smart Industry-ambassadeur is? Wilt u zich op Smart Industry focussen en bent u benieuwd wat wij hierin voor u kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Geschreven door

Cadmes B.V.

Lees meer