Buitenpoolmagneet maakt poeders ijzervrij

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
35 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Buitenpoolmagneet maakt poeders ijzervrij

De nieuwe zelfreinigende buitenpool magneet bevat twee krachtige vangmagneten die aan de buitenzijde van de roestvrijstalen (304) omkasting zijn gemonteerd. Deze separeren, al naar gelang de uitvoering, grove of zeer fijne ijzerdelen uit diverse materiaalstromen. De buitenpool magneet kan in vrije valleidingen of pneumatische transportleidingen worden gemonteerd en is geschikt voor de bulk-, kunststof-, recycling- en veevoederindustrie, maar ook voor de farmaceutische- en voedingsmiddelenindustrie. Een voordeel van deze buitenkern montage is dat er aan de binnenzijde geen brugvorming of verstopping van het materiaal kan plaatsvinden. Reiniging vindt plaats zonder de productstroom te onderbreken. Aangezien de kleppenkast geheel is geïntegreerd in het ontwerp, blijft de bouwhoogte beperkt.

Rare earth magneten
Voor de zelfreinigende buitenpool worden Neodymium-IJzer-Borium (Neoflux= rare earth) magneten toegepast; deze verwijderen zeer fijne ijzerdelen. De omkasting is geheel glad, lasnaden worden nabewerkt, zodat er geen voedingsbodem ontstaat voor bacteriën. Toepassing van dergelijke magneten vindt plaats in vulleidingen of voor het beladen van silo’s. Een pneumatische besturing zorgt voor reiniging van de magneet. Deze wordt via een 24V-DC signaal gestart en verloopt daarna geheel automatisch. De buitenpool magneet is leverbaar in diverse uitvoeringen tot een in/uitlaat van 300×1000 mm.

Geschreven door

Goudsmit Magnetic Systems B.V.

Goudsmit magnetics; Driven by magnetism since 1959 Goudsmit Magnetics Group is een internationale industriële onderneming die zich toelegt op het ontwerpen en vervaardigen van magneten en magneetsystemen voor metaalseparatie, recycling,... Lees meer