Brabender vergroot bedieningspaneel met Congrav OP12 Touch

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Brabender vergroot bedieningspaneel met Congrav OP12 Touch

In 2005 introduceerde Brabender Technologie KG uit Duisburg, Duitsland, met groot succes de Congrav OP5 Touch; een 5 inch touch screen bedieningspaneel als interactief operatormachine interface ten behoeve van gravimetrisch doseren.

Om te voldoen aan de behoefte in de markt voor een groter bedieningsscherm, is intussen ook een 12 inch uitvoering leverbaar.

Ook deze Congrav OP12 Touch dient voor de centrale bediening van maximaal 16 Brabender feeders (LIW-feeders, doseerbandwegers, flowmeters, enz.) in combinatie met Congrav ISC-CM control modules (geïntegreerd met elke feeder) en / of aangesloten met de Congrav CB control board (gemonteerd in centrale besturingskast). De ISC-CM modules en / of de Congrav CB boards zijn onderling verbonden door een veld bus, die is aangesloten met de Congrav OP12 Touch door slechts één enkele kabel.
Bediening is uitermate eenvoudig door taal onafhankelijke en zelf verklarende tastvelden op het helder ingedeelde 12,1-inch kleurendisplay. De Congrav OP12 Touch is gebaseerd op Microsoft Windows besturingssysteem en creert een intuïtieve bediening en observatie van het doseerproces waarmee instructietijd aan operators en risico van foutieve bediening wordt verkleind.

Voor aansluiting met een PLC is de Congrav® OP12 uitgevoerd met een Siemens Profibus DP-V1 interface en een Ethernet interface (Open Modbus TCP Protocol) . Het toestel voldoet aan de CE-richtlijnen.

Geschreven door

Logo van:Brabender vergroot bedieningspaneel met Congrav OP12 Touch

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer