Brabender introduceert de Dual-Tray Feeder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Brabender introduceert de Dual-Tray Feeder

De Dual-Tray heeft een verticale doseerstroom en gebruikt de natuurlijke productstroming alsook de zwaartekracht. Levering is als Loss In Weight feeder compleet in opstelframe met krachtopnemers.

Het werkingsprincipe heeft 2 of meer cilindrische doseer-trilplaten die ieder een deel van de doorgang afdekken. Deze zijn hellend onder elkaar geplaatst in tegengestelde richting terwijl de uitstroomzijde elkaar overlappen. Aansturing van de trilmotor geeft beweging van product. Door de zwaartekracht stroomt product zonder ontmenging over de doseer-trilplaten cascade-achtig naar beneden met regeling van de hoeveelheid door variërende trilling. Stoppen van de trilmotor stopt de dosering.
De Dual-Tray is ook geschikt voor batch-dosering.

De Dual-Tray Feeder kent geen roterende delen, is bijzonder geschikt voor breukgevoelig product en voor product van uiteenlopende deeltjesgrootte alsook vezelachtigen.

De Dual-Tray Feeder is ontworpen voor eenvoudige demontage en snelle reiniging. De doseereenheid is met snelkoppeling gemakkelijk te ontkoppelen van de trilmotor, die op zijn plaats blijft. De delen zijn dan los te nemen door de snelspanringen te ontkoppelen.
Gezien zijn productvriendelijke eigenschappen en mogelijkheid tot snelreinigen voldoet de Brabender Dual-Tray Feeder ook aan de wensen van de voedingsmiddelenindustrie.

POWTECH – STAND 7-166

Geschreven door

Logo van:Brabender introduceert de Dual-Tray Feeder

SPS | Solids Process Solutions

Exclusief Agent voor België en Nederland van : Kubota Brabender Technologie GmbH 30 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch... Lees meer