Brabant D. van Opstal failliet

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Woensdag 3 oktober 2007 – BREDA – Machinefabriek Brabant D. van Opstal in Breda is failliet. Het bedrijf had drie poten: Van Opstal, Newa en De Vuurslag. Alleen de laatste is `nog niet failliet`, volgens curator John Velenturf.

Bij het familiebedrijf werkten in totaal bijna honderd mensen. Voor ongeveer tachtig van hen is nu geen werk meer. Ook zijn er volgens Velenturf `nogal wat schuldeisers`, maar die hadden gisteren nog niet de eerste prioriteit.

Oorzaak van het faillissement is een sterk teruglopende orderportefeuille. De laatste jaren zijn meer machinefabrieken uit Breda vertrokken. De gemeente is `bezorgd dat die trend zich blijkbaar voortzet`. Ze zet juist in op behoud van logistiek en de procesindustrie voor Breda en de regio. Wethouder André Adank wil dan ook dat Economische Zaken actief bemiddelt en werkgevers wijst op `de jongens met de gouden handjes` die nu op straat komen te staan. Ook CNV Bedrijvenbond wil de mensen zo snel mogelijk weer aan een baan helpen. “Gelukkig zijn er momenteel nogal wat vacatures”, zegt CNV-bestuurder Piet Verburg.

Van Opstal is sinds 1918 actief in het ontwerpen en produceren van machines en installaties voor de verwerking, het transport en de op- en overslag van droge bulkgoederen in uiteenlopende branches.

bron:
href=http://www.bndestem.nl/breda/article1961369.ece>
BN De stem

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark