Borealis maakt polypropyleen met hernieuwbare grondstoffen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Borealis maakt polypropyleen met hernieuwbare grondstoffen

In zijn productiefaciliteiten in Kallo en Beringen (België) is Borealis begonnen met de productie van polypropyleen (PP) op basis van hernieuwbare grondstoffen. Dit is de eerste keer dat Borealis op fossiele brandstoffen gebaseerde grondstoffen vervangt in zijn grootschalige commerciële productie van PP.

Borealis en zijn upstream-partner Neste brengen de sector dichter bij een circulaire economie voor plastics, dankzij de productiestart van hernieuwbare PP in december 2019. Na de productie van hernieuwbare propaan met NEXBTL™-technologie verkoopt Neste de hernieuwbare propaan aan de propaandehydrogenatiefabriek van Borealis in Kallo. Hier wordt het omgezet in hernieuwbaar propyleen en vervolgens in hernieuwbare PP in de fabrieken van Kallo en Beringen.

Downstream-partners uit diverse sectoren zoals de sector voor consumentenverpakkingen, de automotive sector, de gezondheidszorg en de sector voor huishoudelijke toestellen, kunnen nu hun producten voor eindgebruik commercialiseren met een kleinere koolstofvoetafdruk op basis van de hernieuwbare propyleen en PP.

Persberichticon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark