Betrouwbare detectie van transparante objecten

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Betrouwbare detectie van transparante objecten

Het detecteren van transparante objecten is voor een conventionele fotocel al snel een brug te ver. Transparant plastic of glas absorbeert tenslotte maar een heel klein gedeelte van licht en zorgt voor maar een heel klein verschil tussen het uitgezonden licht en datgene dat wordt ontvangen. Het is dan lastig om een duidelijk en stabiel signaal uit te sturen.

Het automatiseren van bijvoorbeeld een vullijn van flessen kan daarom een uitdaging zijn, zeker wanneer er stof of vocht op een lens terecht komt. Vaak kan dit niet worden voorkomen in de productieomgevingen waar deze applicaties staan en moeten er complexe algoritmes worden geschreven of een constante fijnafstelling worden gedaan om te voorkomen dat er meerdere keren een signaal wordt verstuurd voor hetzelfde object. Contrinex biedt de oplossing.

UV-licht
De TRU C23 fotocel gebruikt gepolariseerd UV-licht. Plastic en glas absorberen een groot deel van gepolariseerd UV-licht en daardoor kan eenvoudig worden ingesteld wanneer een sensor een signaal moet doorsturen. De vorm of dikte van het transparante object hebben nagenoeg geen invloed op het zenden en ontvangen van het licht. Daarnaast wordt de sensor niet beïnvloed door vuil, water of veroudering waardoor het risico van een verkeerde detectie niet aanwezig is.

Betrouwbaar systeem
De TRU C23 bestaat uit een LED die gepolariseerd UV-licht uitzendt en een reflector gemaakt van speciaal materiaal dat geschikt is voor UV-licht. De speciale optische collimator verzekert een betrouwbare detectie zonder blinde zone, zelfs bij metingen heel dicht op de sensor of door een smalle opening. De IO-Link interface maakt het op afstand in bedrijf stellen, uitlezen van meetwaarden en parametriseren mogelijk. De TRU C23 kent door de nauwkeurigheid en gebruiksvriendelijkheid vele toepassingen, zoals verpakkingsmachines, vulstations, foliewrappen,
glassnijden etc.

Product kenmerken
•Compact design
•Ecolab goedgekeurd
•Beschermingsgraad IP67
•Detectieafstand tot 1000mm
•Eenvoudig in te stellen

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer