Betere productkwaliteit bij Actagro met Liquid Solid Separator

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Betere productkwaliteit bij Actagro met Liquid Solid Separator

Als vernieuwend bedrijf in de landbouwindustrie optimaliseert Actagro productkwaliteit, productie, gebruik van arbeidskrachten en grondstoffen, en bereikt een ROI van een jaar met een Liquid Solid Separator™.

Verbeterd decanteerproces
Actagro, dat zich toelegt op het helpen van landbouwers om een betere en meer rendabele landbouwopbrengst te bereiken, zocht proactief naar een verbetering van haar eigen processen voor een vergelijkbaar resultaat. De onderneming was gericht op het verbeteren van de productkwaliteit, productie-efficiëntie en het gebruik van grondstoffen als onderdeel van het proces van continue verbetering.

Het te verbeteren toevoerproces was een decanteerproces. Aan het begin van het productieproces moet een vloeibaar/vast mengsel bezinken en gescheiden worden in roestvrij stalen vaten. De afgescheiden vloeistof wordt dan verderop in de productieketen gebruikt als een belangrijk sub-product. Na het decanteren hebben de medewerkers de moeizame taak de tanks te reinigen en de bovenmaatse onoplosbare deeltjes die zijn bezonken te verwijderen, wat extra tijd, arbeid en waterverbruik kost.

“Omdat we het sub-product met andere materialen mengen voor het produceren van verschillende eindproducten, hadden we het gevoel dat de verbetering van ons toevoerproces een aanzienlijke verbetering in de productie en voor onze eindgebruikers zou betekenen,” zegt Wiltfang.

Wiltfang gaf aan enige interesse te hebben in een centrifugeseparator om de bovenmaatse onoplosbare deeltjes te verwijderen, maar verwierp het idee vanwege de hoge kosten en gebruik van de ruimte. Bij nader onderzoek stuitte Wiltfang op de geavanceerde Liquid Solid Separator™ van Russell Finex.

De Liquid Solid Separator™ is een multifunctioneel apparaat dat zachte en vezelige stoffen van vloeistoffen scheidt. De centrifugale actie zorgt voor hoge scheidingscapaciteit tot 25 µm, waardoor het geschikt is voor materialen als pulp en vezels of zelfs latex-emulsies. Daar dit apparaat snelheden tot 60.000 liter per uur kan verwerken, zal het beter presteren dan de meeste 48” tot 60”-separatoren, en hij is compact en draagbaar.

Productie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid verbeteren
Na een maand proefgebruik van een demo-unit op het bedrijf, schafte Wiltfang een Liquid Solid Separator™ aan en installeerde de unit vóór de roestvrij stalen bezinkvaten om bovenmaats onoplosbaar materiaal uit het mengsel te verwijderen.

Meer zienicon.arrow--dark

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark