Bellojet® beladingbalgen ATEX van WAM Holland

54 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Bellojet® beladingbalgen ATEX van WAM Holland

Bij het verladen van bulkgoed in tankauto’s, vrachtauto’s of treinen ontstaat er meestal een stofontwikkeling afhankelijk van het product. Hierdoor ontstaan er aanzienlijke extra kosten door verlies aan materiaal, reinigingswerkzaamheden, explosie gevaarlijke situaties of beschadigde installaties.

WAM Holland levert beladingsbalgen voor het stofvrij, veilig en gecontroleerd verladen van bulkgoederen. Tijdens het laden wordt de stofemissie tot een minimum teruggebracht. Een geïntegreerd filter of een separate centrale filterunit zorgt ervoor dat het vrijgekomen stof wordt afgevoerd, teruggebracht in het proces of wordt verzameld.

De Bellojet® beladingsbalgen voldoen volledig aan de ATEX richtlijnen en zijn veilig inzetbaar in zone 21 en 22, maar ook voor zone 20 waarbij de kans op een explosie voor lange duur aanwezig kan zijn.

Tevens zijn ze zeer modulair en kunnen worden geleverd in normaal staal, Hardox, RVS 304 of RVS 316, en zo zijn er diverse uitvoeringen beschikbaar met o.a. richtbekers, elektrisch bedieningspaneel, stofrok, sluiterconus, verschillende balg materialen en niveau melders.

Ook kunnen we de vlinderklep of schuif afsluiter boven de balg ATEX gecertificeerd toeleveren.

Type Bellojet® ATEX zijn vooral populair in sectoren als voeding en diervoeder.

De belangrijkste kenmerken:

– Stofvrije belading
– Onderhoudsarm
– ATEX gecertificeerd
– Modulaire opbouw
– Voeding geschikt

Geschreven door

Logo van:Bellojet® beladingbalgen ATEX van WAM Holland

WAM Holland BV

WAM Holland B.V. is uw partner voor het leveren van componenten en machines voor stortgoederen, slibverwerking, re-newable energy en afvalwater behandeling. WAM Holland maakt deel uit van de WAMGROUP, ontstaan... Lees meer