Automatische uitlijning voor (ijkwaardige) weegbanden.

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Automatische uitlijning voor (ijkwaardige) weegbanden.

Jesma A/S uit Denemarken heeft een nieuw elektronisch uitlijningssysteem voor weegbanden ontwikkeld, de JesTrack® .
U ziet vaak dat lange weegbanden problemen hebben om de band midden tussen de langsliggers te houden. Nu heeft Jesma de oplossing, zegt Naud Luijerink van Jesma. ”Al onze weegbanden kunnen met deze oplossing worden uitgerust, zodat de band perfect loopt.
Eenvoudig gezegd bestaat JesTrack® uit een elektrische actuator die de positie van de stuurrol regelt. Als de band naar een zijde begint te lopen, wordt een sensor geactiveerd. De sensor geeft een signaal aan de actuator die vervolgens de stuurrol in de juiste richting positioneert.
Waarom een elektrisch circuit opzetten om te detecteren en reageren dat de band scheefloopt? Veel bedrijven richten zich op betrouwbaarheid/ continuïteit in de productie.
Laten we aannemen dat de band naar één kant van de bandtransporteur loopt. Eerst en vooral is dit niet goed gezien vanuit een gewicht technisch oogpunt, omdat een weegfout zal optreden als de band de langsliggers raakt. Bovendien zal er onnodige slijtage aan de band en langsliggers optreden, wat resulteert in een kortere levensduur van de band.
De JesTrack® zorgt bovendien voor een toename van de beveiliging in verband met ATEX-eisen. Als een riem tegen de randen loopt, kan warmte van de wrijving optreden en daardoor een potentieel brandgevaar creëren.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark