Atlas Copco vernieuwt serie scroll- compressoren

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Atlas Copco vernieuwt serie scroll- compressoren

Atlas Copco heeft zijn SF-serie olievrije scroll- compressoren volledig vernieuwd. De reeks stille en compacte compressoren is voorzien van nog efficiëntere motoren en een zeer geavanceerde besturingsmodule. Bovendien is de range is uitgebreid met een 6 kW-model en 10 bar-varianten.

De olievrije scroll-compressoren van Atlas Copco staan bekend om hun stille werking en compacte afmetingen. Zij zijn bijzonder geschikt voor gebruik in laboratoria, drukkerijen, de zuivelindustrie en voor veel andere toepassingen die een geluidsarme olievrije compressor vereisen. De nieuw geïntroduceerde SF+- compressoren zijn uitgerust met de modernste compressorregelaar, de Elektronikon® Mk. 5.

Nieuwe hoofdcomponenten
De vernieuwde scroll-compressoren worden aangedreven door een IE3 Premium Efficiency-motor met IP 55, klasse F isolatie, geschikt voor zware werk-omstandigheden. Atlas Copco heeft in eigen beheer een nieuw 5,5 kW scroll-element ontworpen. Hiermee is de range is uitgebreid en zijn een aantal varianten voortaan ook in 10 bar leverbaar. Sommige modellen zijn dankzij dit nieuw scroll-element nog compacter dan voorheen.

Meerdere compressoren in één
Het modulaire ontwerp van de SF+ Multi biedt flexibiliteit in de persluchtbehoefte en is energiezuinig. Bij de multiscroll-installaties, verkrijgbaar vanaf 8 kW, kunnen de scrolls in verschillende samenstellingen worden ingeschakeld. Zo kan de capaciteit worden aangepast aan de persluchtbehoefte. Dit “variable flow technology” systeem in de Elektronikon® zorgt voor een automatische regeling van het optimale aantal scrolls. Naast de mogelijkheden voor bewaking op afstand kan met de Elektronikon® MK.5 ook de status van elk scroll-element afzonderlijk worden gevolgd.

Een koele omkasting
Ook de behuizing van de SF Mono is nieuw. Het koele ontwerp geeft meer ruimte aan de hoofdcomponenten en zorgt voor een optimale ventilatie, een koelluchtstroming en lagere element- en uitlaatluchttemperaturen. Deze “koele omkasting” draagt bij aan de levensduur en het onderhoudsgemak van de compressor. Voor de SF-range is een breed assortiment aan luchtvaten en luchtbehandelingsapparatuur beschikbaar.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer