Atlas Copco lanceert drie series adsorptieluchtdrogers

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Atlas Copco lanceert drie series adsorptieluchtdrogers

Het ontwerp biedt een efficiëntere werking, geringe drukval en verlengde drogercycli. Bovendien worden hoge prestaties en een constant drukdauwpunt, zelfs bij volledige belasting, onder alle omstandigheden gegarandeerd. De nieuwe producten omvatten twee series heatless adsorptieluchtdrogers: typereeks CD 25+-145+ en CD 110+-300+.

De derde reeks is de warmteregenererende BD 100+-300+; gebouwd voor energiebesparing, efficiency en duurzaamheid. Door gebruik van verwarmde omgevingslucht voor regeneratie houdt deze drogerreeks de energiekosten laag.

De drukdauwpuntsensor meet het overblijvende vochtgehalte in de perslucht, detecteert wanneer de actieve droogtoren volledig verzadigd is en schakelt de functies van de twee droogtorens om op het optimale tijdstip. Dankzij de dauwpuntafhankelijke omschakeling, worden de drogercycli verlengd.

De CD+ drogers gebruiken een deel van de gedroogde lucht voor regeneratie van de torens, terwijl de BD+ drogers voornamelijk omgevingslucht gebruiken voor het drogen van het adsorptiemiddel. Aangezien de CD+ geen omgevingslucht gebruikt, is deze droger ook geschikt voor toepassing onder gevaarlijke omstandigheden.

De robuuste reservoirs en verzinkte buizen met flensaansluitingen van de CD 110+-300+ en de BD 100+-300+ garanderen een efficiënte opwekking bij minimale lekkages en geringe drukval. Door alle parameters van de adsorptieluchtdrogers te monitoren met de Elektronikon® controller, kan een constant drukdauwpunt worden gegarandeerd tot -70°C zelfs bij een 100 procent last.

Installatie en service zijn vereenvoudigd dankzij gemakkelijk bereikbare inwendige componenten, overzichtelijke installaties en de toepassing van duurzame materialen (zoals vlinderkranen). Hierdoor worden de perioden tussen onderhoudsbeurten langer.

Geschreven door

Atlas Copco Compressors Nederland

Atlas Copco Compressors Nederland Atlas Copco is in 180 landen toonaangevend aanbieder van industriële productiviteitsoplossingen De vestiging van Atlas Copco in Nederland is gesitueerd in Zwijndrecht. Wij leveren lagedruk-, middendruk-, en hogedrukcompressoren, vacuümpompen, stikstofgeneratoren,... Lees meer