ANTARESplus: Profibus Remote I/O systeem voor zone 1

Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ANTARESplus: Profibus Remote I/O systeem voor zone 1

Het ANTARESplus systeem van BARTEC is een innovatief ontworpen Remote I/O systeem voor zowel digitale als analoge signalen welke direct in explosiegevaarlijke omgevingen voor ATEX zone 1 en 2 (gas) en zone 21 en 22 (stof) toegepast kan worden. Remote I/O systemen worden gebruikt voor het koppelen van veldinstrumentatie met procesbesturingssystemen.

Het ANTARESplus systeem is vanwege Open Host communicatie met de protocollen ProfiNet, Profibus-DP, Ethernet IP en MODBUS TCP eenvoudig aan procesbesturingssystemen te koppelen. De constructiewijze van ANTARESplus biedt de gebruiker een groot aantal voordelen ten opzichte van bestaande systemen, wat vooral tot uiting komt in besparing in kosten op planning, elektrische componenten, installatie en certificering.

• Te monteren in een standaard (niet explosieveilige) behuizing.
• Flexibele certificering.
• Geen signaalscheiders nodig om het veldbussignaal explosieveilig te maken.

Meer informatie via de externe link, of onze website

Geschreven door

Bartec Nederland BV

BARTEC NEDERLAND b.v. is opgericht op 5 november 1979 en maakt deel uit van de BARTEC groep. BARTEC ontwerpt, produceert en levert een breed programma explosieveilige elektrotechnische componenten, explosieveilige schakelpanelen,... Lees meer