Alfra Flexibele Container Componenten Doseersysteem

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Alfra Flexibele Container Componenten Doseersysteem

De Alfra FCCD doseert droge poeders, granulaten en korrels extreem nauwkeurig rechtstreeks vanuit containers in de weger. Dankzij de in de Alfra dosingtainers geïntegreerde Alfra doseerschuiven doseert de FCCD snel, nauwkeurig en betrouwbaar.

Twilmij
“De hoge nauwkeurigheid en het restloos wisselen van de containers gaf voor ons de doorslag om de FCCD aan te schaffen”, aldus Twilmij directeur René Slagmolen. “ Daarnaast heeft de FCCD beperkte vloeroppervlakte nodig door het gebruik van containers in plaats van silo’s. Iets wat voor ons gunstig is, aangezien onze huidige fabriek geen plaats heeft voor hoge silo’s”.
De Alfra FCCD (Flexibele Container Componenten Doseersysteem) met dosingtainers voegt een nieuwe dimensie toe aan het doseren van ingrediënten. Het is nu mogelijk om ingrediënten rechtstreeks vanuit verwisselbare containers, in plaats vanuit vaste silo’s, in de weger te doseren. Met de Alfra doseerschuiven onder de dosingtainers blijft u daarbij ook nog eens snel, nauwkeurig en betrouwbaar doseren.

Maximale flexibiliteit bij minimaal ruimtebeslag en minimaal contaminatierisico
Het rechtstreeks doseren vanuit een container is een unieke innovatie en heeft vele voordelen. Bepaalde grondstoffen in de productie worden soms weinig gebruikt, waardoor het niet efficiënt is om er een vaste doseersilo voor te reserveren, of ze worden in dusdanige kleine hoeveelheden in de recepten verwerkt, dat er een risico bestaat dat ze te lang in de silo’s blijven. Verder ontstaat bij productwisseling bij vaste silo’s vaak contaminatie door restproduct. Met de FCCD hebt u dit ondoeltreffend gebruik van silo’s en verhoogd contaminatierisico niet. De flexibiliteit neemt door de opslag van grondstoffen in dosingtainers ook toe. De grondstoffen kunnen namelijk eenvoudig worden vervangen zonder eerst een silo te moeten legen. Hierdoor kan er met een beperkte machineomvang toch efficiënt een zeer breed receptgamma worden geproduceerd.

Watch article videoicon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Alfra Flexibele Container Componenten Doseersysteem

KSE Process Technology B.V.

KSE Process Technology is een familiebedrijf dat in 40 jaar gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. We leveren alles wat uw fabriek nodig heeft voor het doseren, wegen en... Lees meer