Advantech draadloze I/O bij Isotron Systems

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Advantech draadloze I/O bij Isotron Systems

Naast het uitgebreide pakket aan serieel en Ethernet gebaseerde I/O modulen biedt Isotron Systems nu ook draadloze I/O-oplossingen van Advantech. Er zijn modules met digitale en analoge in- en uitgangen en er is een module met geïntegreerde temperatuur- en luchtvochtigheidmeting. De modules zijn zeer energiezuinig en de standaard I/O-modules kunnen met een tweetal AA Alkaline batterij worden gevoed. Hierdoor is voor zowel de voeding als het netwerk geen bekabeling nodig en de levensduur van de batterijen bedraagt ca. 1 jaar.

De netwerken zijn op de IEEE802.15.4 wireless standaard gebaseerd en meerdere typologieën zijn mogelijk (bijv. Star, Tree en Mesh). De gateways zijn voorzien van Modbus RTU-communicatie en kunnen hierdoor eenvoudig aan andere apparatuur zoals een operator panel of een SCADA-systeem worden gekoppeld.

Advantech heeft haar enorme expertise toegepast om een algoritme in te bouwen waarmee wordt gewaarborgd dat de data niet verloren kan gaan. Tevens heeft Advantech een ‘event trigger’ ingebouwd zodat een unit in ‘sleep mode’ geen ingangstatusverandering mist.

De ADAM-2000 modules worden geleverd met een gratis configuratietool waarmee tevens de signaalsterkte, batterij- en I/O-status kan worden gecontroleerd.

Advantech is een wereldwijde marktleider in het leveren van betrouwbare en innovatieve PC gebaseerde hardware. Advantech is een vernieuwer in de ontwikkeling en productie van hoge kwaliteit computer platforms, HMI systemen en automatiseringsproducten. Advantech werkt nauw samen met Isotron Systems (est. 1975) in de Benelux om een complete oplossing te bieden voor een breed scala van toepassingen en bedienen hiermee een diversiteit aan verschillende industrieën.

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer