ACURO® – AC58 EtherCAT absolute encoder

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: ACURO® – AC58 EtherCAT absolute encoder

Industriële toepassingen zijn zelden één-op-één vergelijkbaar. Dat is ook de reden waarom de mogelijkheden van de AC58 ‘absolute encoder’-serie van het Duitse Hengstler zeer divers zijn qua opties en functies.

Een voorbeeld is de zeer nauwkeurige uitvoering met een 22-bits single-turn resolutie. Ook als de standaardvarianten niet aan de wensen tegemoet komen, is Isotron Systems met fabricaat Hengstler in staat om aangepaste versies aan te bieden. Het brede temperatuurbereik, de ”Best In Class” schok- en trillingswaarden en de aangepaste asmaten en asvormen, zijn enkele sprekende voorbeelden van functies waarmee gebruikers worden voorzien. De flexibiliteit maakt van de Hengstler AC58 één van de meest veelzijdige en robuuste encoders op de markt.

De AC58 (ACURO)-reeks is nu uitgebreid met het populaire EtherCAT interface. Er zijn steeds meer applicaties die gebruik maken van dit open en krachtige, op Ethernet gebaseerde, protocol.

Met de AC58 met EtherCAT kunnen gebruikers nu één van de beste absolute encoders op de markt integreren in vrijwel elk systeem dat werkt met een EtherCAT-interface. Dit vereenvoudigt en versnelt het integratieproces aanzienlijk en zorgt voor een zeer betrouwbare communicatie.

Enkele van de belangrijkste eigenschappen van de AC58 met EtherCAT zijn:
-Single-turn en Multi-turn resoluties tot 32 bit.
-Cyclustijd van 62,5 microseconden
-Diagnostische LED
-Programmeerbare resolutie, presets, offset, richting, alarm posities, instelbare snelheid- en versnellingsmeting, snelheidslimieten , en temperatuur bewaking.
-Naast de positie uitgang, extra uitgangen voor snelheid, versnelling, looptijd en temperatuur
-‘Best In Class’ schok- en trillingswaarden

Geschreven door

Isotron Systems B.V.

Isotron Systems verkoopt op basis van industriële proceskennis, kwalitatief hoogwaardig geselecteerde elektronische automatiseringscomponenten en -systemen aan de industriële sector in Nederland, België en Luxemburg. Ons gamma bevat oa Cognex, PMA,... Lees meer