Romaco FrymaKoruma heeft een ketchup-mayonaise procesinstallatie ontworpen en gefabriceerd met een capaciteit van 8 ton ketchup per uur voor een bekende voedingsmiddelproducent.
De compleet geautomatiseerde installatie bestaat uit 4 vacuum proces installaties van het type MaxxD 1300, enkele toevoerhoppers, buffertanks en 2 scraped surface warmtewisselaars type Frytherm SWT/C-60.
Elke MaxxD is uitgerust met een toevoerhopper voor vloeistoffen op weegcellen. Deze toevoerhoppers zijn direct verbonden met een buffertank voor bv. Tomatenpuree.
The procesunits hebben tevens ieder een toevoerhopper voor droge componenten voorzien van een vibrator. Kleine hoeveelheden zoals smaakstoffen worden toegevoerd middels een hopper.
Alle ingrediënten voor de ketchup worden direct vanuit de hoppers in de mixkamer van de homogenisator gezogen middels vacuum.
Water en azijn worden ook direct in de mixkamer gezogen vanuit toevoerleidingen via flowmeters.
In order to be able to produce mayonnaise, each processing unit is equipped with an additional feed socket on the mixing chamber for direct dosing of oil.
Om mayonaise te produceren, is elke unit uitgerust met een extra aansluiting op de mixkamer voor het direct doseren van olie.
De installatie is geschikt voor de productie van 8 ton ketchup of 16 ton mayonaise per uur.