Aanzienlijke uitbreiding bulkverlading Aveve

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
49 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Aanzienlijke uitbreiding bulkverlading Aveve

KSE ontvangt via Ottevanger Milling Engineers opdracht voor een aanzienlijke uitbreiding van de bulkverlading bij Aveve Veevoeding in Aalter – België. De uitbreiding zorgt voor flexibilisering en het efficiënter laten verlopen van de bestaande bulkverlading.

Minder wachttijden voor vrachtwagens, het sneller laden van vrachtwagens, efficiënter gebruik maken van voorraden, minder logistieke handling, dit zijn allemaal redenen voor Aveve om Ottevanger in te schakelen om haar bulkverlading uit te breiden.

Op haar beurt heeft Ottevanger onder andere de systemen van KSE ingekocht om dit te kunnen realiseren. Vanuit silo’s transporteren vijf verrijdbare ALFRA bulkwegers gereed product naar zeven verrijdbare ALFRA Bulk Batch Transporten. Deze leveren het gereed product aan contracellensets die uiteindelijk de vrachtwagens beladen.

Tevens wordt er een peddelmenger van Ottevanger geleverd die door KSE wegend en verrijdbaar wordt gemaakt. De menger wordt gevoed met medicijnen door een ALFRA Micro Componenten Doseersysteem. Daarnaast bevat de installatie een dubbelassige peddelmenger voor bulkblending welke gevoed wordt door een ALFRA Midden Componenten Doseersysteem. Dit doseersysteem heeft een enorm weegbereik waardoor er zowel grote als kleine hoeveelheden met één weger kan worden gewogen.

De eerste onderdelen van dit omvangrijke project staan gepland om eind augustus af te leveren bij Aveve.

Aveve Veevoeding
Aveve Veevoeding biedt de professionele veehouder in België en randgebieden een volledig en kwalitatief hoogstaand gamma van eigen veevoeders en veehouderijproducten aan.

Geschreven door

Logo van:Aanzienlijke uitbreiding bulkverlading Aveve

KSE Process Technology B.V.

KSE Process Technology is een familiebedrijf dat in 40 jaar gestaag is uitgegroeid tot een wereldwijd concern. We leveren alles wat uw fabriek nodig heeft voor het doseren, wegen en... Lees meer