Aanwijsinstrumenten/weegindicators type 1020

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Aanwijsinstrumenten/weegindicators type 1020

Nieuwe weeginstrumenten moeten meer kunnen, kleiner zijn en meer waar voor het geld bieden. PENKO beantwoordt deze drie vragen met een nieuwe serie, type 1020. De instrumenten zijn zowel voor automatische als niet automatische weegsystemen, inclusief handelsdoeleinden, geschikt. Zo vormen zij de perfecte interface tussen de rekstrookkrachtopnemers/load cells en systemen voor gegevensverwerking, besturingen en wat dies meer zij. Bovendien zijn er vier modellen, waar van toepassing als zodanig gecertificeerd, voor bandweging, krachtmeting, vuldoeleinden en controlewegingen. Dankzij PENKO’s specialiteit, een hoge meetsnelheid, 1600 conversies/s, gecombineerd met een hoog inwendig oplossend vermogen, 24 bits, is een snelle en nauwkeurige controle, afslag en gegevensoverdracht gewaarborgd. Deze eigenschappen maken de instrumenten geschikt voor statische en dynamische metingen alsmede snelle toepassingen, zoals in vulinstallaties en voor controlewegingen. Alle modellen zijn standaard voorzien van een aansluiting USB voor het inregelen en verzorgen van een back up. Verder zijn er modellen met RS232, RS422/485, Ethernet, CANBUS en Profibus. Om het compleet te maken is ook een analoge uitgang, 0/4 – 20/24 mA, niet vergeten. De kalibratie vindt digitaal, dus snel en gemakkelijk, plaats. Dankzij PENKO’s G-Cal faciliteit kan dit direct voor iedere plaats op aarde. De weergave van het gewicht vindt plaats met een duidelijk 2,8” TFT scherm, voorzien van 13 mm hoge cijfers en een kleurenbalk.
U hebt de keuze uit wee behuizingen, als compacte paneeluitvoering en in een roestvrijstalen kast. Het paneelmodel heeft een front van 150 x 76 mm en is slechts 82 mm diep; de roestvrij stalen kast is inclusief draaibare montagebeugel 180 x 145 x 153 (B x H x D).
De reeks instrumenten is gecertificeerd voor het gebruik in systemen die onder de Europese richtlijnen NAWI en MID respectievelijk de Nederlandse metrologiewet vallen.

Om u het kiezen gemakkelijk te maken is een handzame brochure beschikbaar.

Geschreven door

Logo van:Aanwijsinstrumenten/weegindicators type 1020

PENKO Engineering B.V.

PENKO Engineering B.V. legt zich toe op het ontwikkelen, maken en technisch ondersteunen van bijzonder betrouwbare weeginstrumenten en besturingen, werkend met hoge snelheid, hoog inwendig oplossend vermogen en een hoge... Lees meer