200 LS-N luchtstraal analysezeef nu in antistatische uitvoering

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: 200 LS-N luchtstraal analysezeef nu in antistatische uitvoering

Luchtstraalzeven is een techniek die zich bij uitstek leent voor een eenvoudige en snelle deeltjesanalyse. Om die reden heeft deze methodiek zich de afgelopen vijftig jaren dan ook ontwikkeld tot een wereldwijde standaardprocedure. Hosokawa Alpine brengt nu een speciale antistatische uitvoering op de markt, waarbij wordt voorkomen dat de producten in de luchtstraalzeef elektrostatisch worden opgeladen. Van belang bij de analyse van materialen die gevoelig zijn voor stofexplosies.

De 200 LS-N luchtstraal analysezeef is speciaal ontwikkeld voor het karakteriseren van poeders tot deeltjesgroottes vanaf 10 µm en behoort daarom thuis in elk modern laboratorium voor deeltjesanalyse. Om bedieningsfouten uit te sluiten werkt het apparaat met welomschreven vaste parameters. Het resultaat in de vorm van een deeltjesgrootteverdeling op basis van de daadwerkelijke deeltjesmassa is onovertroffen qua nauwkeurigheid en reproduceerbaarheid. De 200 LS-N is daarom een algemeen erkend analyseapparaat voor de exacte bepaling van poederverdelingen.
Als specialist op het gebied van de verwerking van materialen die gevoelig zijn voor stofexplosies heeft Alpine samen met klanten en onderzoeksinstituten de handen ineen geslagen bij onderzoek naar de veilige handling van deze materialen op laboratoriumschaal. Daarbij heeft Alpine tegelijkertijd risicoanalyses ontwikkeld voor de eigen laboratoriumapparatuur en op basis daarvan relevante onderdelen aangepast.

Geschreven door

Logo van:200 LS-N luchtstraal analysezeef nu in antistatische uitvoering

Hosokawa Micron BV

Hosokawa Micron B.V. maakt deel uit van de Hosokawa Micron Group en is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking... Lees meer