Nieuwe Fike breekplaten voor hygiënische toepassingen

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Nieuwe Fike breekplaten voor hygiënische toepassingen

Voor Fike is veiligheid geen toeval. Al meer dan 60 jaar beschermt Fike productieprocessen tegen overdruk met breekplaten die voldoen aan alle gangbare internationale richtlijnen en industriële normen. Breekplaten van Fike, in vergelijking met andere drukontlastingsoplossingen het meest budgetvriendelijk, zijn een essentieel onderdeel voor bedrijven om de gebruiks- en investeringskosten te drukken.

Met Lo-V en SHX heeft Fike twee pasklare antwoorden gevonden op specifieke vragen van de biotechnische, farmaceutische en voedingsmiddelenindustrie.

Voor het eerst ontwikkelde Fike een unieke breekplaat die in twee richtingen werkt. De lagedrukbreekplaat Lo-V beveiligt installaties zowel tegen overdruk als tegen vacuüm druk. Fike garandeert dat de Lo-V niet fragmenteert en aseptisch is. Contaminatie van het proces is bijgevolg uitgesloten. De Lo-V van Fike doet het werk van twee breekplaten. Dus waarom meer als minder en beter ook kan?

En Fike ging nog verder. Als gewoon schoon niet schoon genoeg is, dan is SHX de ideale oplossing. De SHX breekplaat is volledig aseptisch, fragmenteert helemaal niet wanneer ze breekt, weerstaat een volledig vacuüm en is in een handomdraai geïnstalleerd. Fike ging tot het uiterste in de ontwikkeling van de SHX. Daardoor heeft de SHX een maximale operating ratio van liefst 95%.
Fike ontwikkelde de SHX voor hygiënische toepassingen onder hoge druk. En zoals steeds is geen druk te hoog voor Fike

Geschreven door

Fike Europe Bvba

Met meer dan 60 jaar ervaring in het ontwikkelen van oplossingen ter beveiliging tegen explosies, breekplaten en systemen voor brandbestrijding, -detectie en -controle, staat Fike garant voor betrouwbare explosie-, overdruk-... Lees meer