Opvoerschroef als verantwoord tussendoortje

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
32 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Opvoerschroef als verantwoord tussendoortje

Voor Koninklijke Verkade uit Zaandam heeft Van Beek een drietal mobiele opvoerschroeven ontworpen en geleverd voor het veilig en efficiënt toevoegen van kaneelsuiker en stroopschilfers aan het productieproces van Sultana biscuits. Aan het woord is de heer Arie Visser, productie manager bij Verkade in Zaandam. `Voor het aanbrengen van verschillende toppings op de Sultana biscuits is het nodig dat op gezette tijden suiker, kaneel en stroopschilfers aan het productieproces worden toegevoegd. Deze ingrediënten worden aangevoerd in zakken en moeten op hoogte toegevoegd worden. Wij hebben samen met Van Beek naar een arbo-technische oplossing gezocht, zodat medewerkers veilig vanaf de grond het strooigoed kunnen toevoegen. We kwamen uit op drie mobiele opvoerschroeven. Verrijdbaar omdat we ze niet permanent nodig hebben en de schroeven na gebruik weer kunnen wegzetten.`
De opvoerschroeven zijn door Van Beek ‘turn-key’ geleverd, wat wil zeggen inclusief schakelkast en ‘stekker-klaar’. Hierdoor kunnen de machines met gemak op iedere gewenste plek geplaatst en direct gebruikt worden.
Met een capaciteit van 2,5 m³ per uur worden de kaneelsuiker en stroopschilfers onder een hoek van 45 graden tot een hoogte van 2 meter opgevoerd. Om terugloop van het product tegen te gaan is een extra kleine wandspeling toegepast. Bij de uitloop is gebruik gemaakt van een magneet. Deze filtert eventuele metaaldeeltjes uit het product voordat deze het productieproces ingaat.
De uitvoering van de opvoerschroef is in roestvast staal 304 met een zeer hoog afwerkingsniveau en zowel binnen- als buiten volledig gewaterparelstraald. Door een demontabel deksel op de trog waarin de schroef huist, is deze over de gehele lengte goed reinigbaar. Op een eenvoudige manier is de opvoerschroef neer te klappen waardoor de machine ook horizontaal reinigbaar en verrijdbaar is.

Geschreven door

Logo van:Opvoerschroef als verantwoord tussendoortje

Van Beek

Van Beek uit Drunen is de specialist op het gebied van hoogwaardige roestvaststalen schroeftransportsystemen en levert deze wereldwijd met name aan de chemische-, farmaceutische-, milieu- en voedingsmiddelenindustrie. Van Beek ontwerpt... Lees meer