Veel noviteiten in Solids Processing 2012-1

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023

Afgelopen maand stond in het teken van de noviteiten. Begin december nodigde Stokvis Group een aantal mensen uit voor een bezoek aan de fabriek van haar grote leverancier Pfaff-Silberblau, vervolgens was het de beurt aan de PPA-dag van FHI en half december gunde B&R Industriële Automatisering een aantal mensen een kijkje in haar keuken.
Hieronder de highlights uit vakblad Solids Processing nummer 1 van 2012, dat binnenkort op papier en digitaal verschijnt.

Columbus McKinnon Engineered Products, waar Pfaff-Silberblau (fabrikant van aandrijftechniek, hijswerktuigen en material handling) onder valt, bouwde een nieuwe productiehal in Kissing, vlakbij Augsburg. Wat opvalt is dat alle componenten hier worden vervaardigd, gespoten en gemonteerd: Deutsche gründlichkeit en niets uit het Oosten importeren. 2/3 van wat hier wordt gemaakt vindt zijn weg Europa in, 1/3 gaat naar de wereldmarkt.
Naast een vernieuwde productiehal met een logischere indeling en een efficiëntere materiaaldoorstroming werd ook het kantoor onderhanden genomen en zijn er heel wat energie-efficiency doelstellingen aangescherpt.

Met elkaar
De insteek om met kopstukken uit de procesindustrie het programma samen te stellen voor de PPA-dag (Productie Proces Automatiseringsdag van FHI) wierp zijn vruchten af. Een dubbel aantal bezoekers van het jaar er voor bleek nieuwsgierig naar Time for New Paradigms in Process Industry & Automation inde aula van de TU Delft.
Alex van Delft van Royal DSM en ook betrokken bij WIB, beet het spits af door een tipje van de sluier op te lichten van wat hij noemt ‘Close the loop’. Een samenwerking van kennisinstellingen, leveranciers en procesindustrie om de uitdagingen van de komende decennia het hoofd te bieden. “Er moet een verandering plaatsvinden van ‘Bodies of knowlegde’ tot ‘Communities of practice’.
De bezoekers konden verder kiezen uit parallelsessies rondom Instrumentatie, Control en Safety & Security. Dat besloeg onderwerpen als Procesintensificatie, SIl tot Cybercrime.
Frans Jan Hellenthal, business developer bij Havenbedrijf Rotterdam toonde aan de hand van de tekeningen van de uiteindelijke Maasvlakte 2 hoe de haven een slag zal kunnen slaan als Rotterdam Bioport.
De afsluitende lagerhuisdiscussie bracht nog eens duidelijk naar voren dat samenwerking van evident belang is maar dat communicatie daarin een heel duidelijke rol speelt. ‘Wat heeft de gebruiker nodig en wat kan de leverancier daar in betekenen’ en ‘Technologie leuk, maar mijn manager vraagt wat het oplevert’.

Blijf op de hoogte en mis geen artikel

Inschrijvenicon.arrow--dark