Dinnissen presenteert nieuw compleet assortiment hamermolens

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
51 bekeken Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Dinnissen presenteert nieuw compleet assortiment hamermolens

Voor het malen, breken en microniseren van grondstoffen biedt Dinnissen een nieuw compleet assortiment hamermolens waarmee aan elke maaluitdaging een oplossing kan worden geboden. Tijdens de Powtech en Industrial Processing is het nieuwe assortiment te zien dat opvalt vanwege haar brede variatie aan capaciteit, maalfijnheden, flexibiliteit en speciale faciliteiten die als optie kunnen worden toegepast.

Bijzonder in het assortiment zijn de kleine Easy-to-Clean DINNOX Mill en de Dinnissen D-Topline Hamex Hamermolen met automatische zeefwisselaar.

Van de kleine Easy-to-Clean DINNOX Mill
De Easy-to-Clean DINNOX Mill is de compacte hamermolen van Dinnissen met een capaciteit die begint bij 30 kg per uur. De kleine Easy-to-Clean DINNOX Mill is uitgevoerd met verwisselbare maalrotoren om verschillende hamer-, breek- en snijfuncties uit te voeren. Verder beschikt de molen over verwisselbare zeefplaten en een regelbaar toerental. Afhankelijk van de gebruikte ingrediënten en het gewenste eindresultaat kunnen gebruikers zo eindeloos switchen, combineren en variëren met maaltoepassingen. De DINNOX Mill voldoet aan alle eisen van EHEDG.

Tot de D-Topline Hamex Hamermolen met automatische zeefwisselaar
Tijdens de Powtech in Nürnberg is ook de grootste en meest geavanceerde hamermolen uit het assortiment van Dinnissen te zien. De nieuwe D-Topline Hamex Hamermolen met automatische zeefwisselaar is geschikt voor de allerhoogste maalcapaciteiten (tot 45 ton per uur). De zeefwisselaar biedt plaats aan 4 tot 6 sets met verschillende zeefplaten. Het mechatronische zeefwisselsysteem regelt automatisch de toepassing en plaatsing van de juiste zeefplatenset in de hamermolen. Na het beëindigen van het productieproces regelt de zeefwisselaar ook het verwijderen en opbergen van de zeefset binnen 40 seconden. Daardoor kunnen zeven snel worden gewisseld en wordt de stilstand tijd van de hamermolen geminimaliseerd. De molen is uitgerust met een heel nieuwe manier waarop de zeefplaten in de maalkamer zijn geconstrueerd. Daardoor is de zeefoppervlakte vergroot en wordt de zeefcapaciteit automatisch verhoogd. Datzelfde geldt voor de breekplaten in de molen. De zeefhouderkamer werd bovendien uitgerust met een extra brede en automatisch te openen zeefbekken. Die biedt meer ruimte voor onderhoud en het eventueel verwijderen van beschadigde zeven. De nieuwe hamermolen kent een snelheid van maximaal 1500 rpm, hetgeen zorgt voor een langere levensduur en een lager energieverbruik dan zijn voorgangers.

Geschreven door

Logo van:Dinnissen presenteert nieuw compleet assortiment hamermolens

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer