Busschers Recyclingtechniek kiest wederom voor Jöst.

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Busschers Recyclingtechniek kiest wederom voor Jöst.

Busschers uit Haaksbergen al 40 jaar actief als metaalbedrijf, levert ruim 25 jaar turnkey sorteerinstallaties. Altijd maatwerk en gericht op recycling van bijvoorbeeld bouw- en sloopafval, maar ook metalen of kunststoffen

De trilgoten van Jöst plaatst Busschers regelmatig onder voorraadbunkers voor uitdraging en dosering. Tevens worden ze ingezet voor dosering en verdeling van ingaande stromen bij optische scheiding.

Toegevoegde foto toont een bigbagafvulinstallatie in opbouwfase met een trilgoot van 600×3000 mm die geschikt is voor 90 ton zand of grind per uur. De gootbreedte wordt hierbij afgestemd op de breedte van de bunkeropening (in combinatie met de grootte van het product) en moet circa 25 mm vrije ruimte hebben. Bij bepaling van de gootlengte dient bovendien rekening gehouden te worden met de storthoek van het product.

In deze situatie staat de trilgoot horizontaal afgesteld op rubber buffers. Twee onbalansmotoren van elk 1,6 kW zorgen hierbij voor een rechtlijnige triltransportbeweging bij 1500 toeren per minuut.

Lees meericon.arrow--dark

Geschreven door

Logo van:Busschers Recyclingtechniek kiest wederom voor Jöst.

Joest Nederland

Joest Nederland Joest GmbH is meer dan 100 jaar gespecialiseerd in triltechnische oplossingen voor behandeling van bulkgoederen. Wereldwijd levert Joest machines en systemen voor transport, zeven, windziften, sorteren, doseren en thermische procestechniek.... Lees meer