Hosokawa gastspreker op vriesdroogconferentie

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Hosokawa gastspreker op vriesdroogconferentie

Een sneller en minder arbeidsintensief vriesdroogproces dat los en vrijstromend poeder produceert bij lage temperaturen en lage druk, en dat allemaal in één enkel vat. Dr. Ir. Kay Imole, procestechnoloog en onderzoeker bij Hosokawa Micron in Nederland, zal hierover spreken tijdens de komende Lyotalk-conferenties in Amsterdam en Dublin.

Met een achtergrond in werktuigbouw, omvat het huidige onderzoek van Dr. Imole de optimalisatie van de vriesdroogtechnologie van Hosokawa en de overgang naar een volledig continu proces. ”Vroege experimenten bij lage temperaturen en lage druk hebben aangetoond dat het mogelijk is om een efficiënt vriesdroogproces te verkrijgen. Elke keer was het resultaat een klontvrij, vrijstromend product”, legt Imole uit.

Actieve Vriesdrogers vertonen een veel betere warmteoverdrachtssnelheid dan conventionele tray-vriesdrogers, door een continue beweging van het product. Dit verkort het droogproces omdat het gedroogde product de sublimatie niet hindert.

Ten slotte is het vriesdroogproces eenvoudiger omdat alle processtappen plaatsvinden in één enkele verwerkingseenheid in plaats van het moeten verplaatsen van verschillende trays, vol met product, tussen vrieseenheid, droogkamer en breker. Dit resulteert in eenvoudige verwerking van het product, vooral in vergelijking met traditionele tray-droogapparatuur.

Steriele operatie is eenvoudig omdat de complete procescyclus wordt uitgevoerd in één enkel vat.

Over Lyotalk
Lyotalk 2018 is Europa’s grootste jaarlijkse conferentie over vriesdrogen. Tijdens het evenement komen vele onderwerpen aan de orde, zoals formulering, ontwikkeling, productie, regelgeving, formuleringsstrategieën, opschalen, cyclusontwikkeling en -optimalisatie, kwaliteit door ontwerp (QbD), PAT-procesontwerp, ijskiemvorming, case study’s & troubleshooting, nieuwe ontwikkelingen, procesontwikkeling voor generieke geneesmiddelen, eiwitten, biologische geneesmiddelen en vaccins.

Amsterdam : 26 & 27 maart
Dublin : 11 & 12 juni

Meer informatie:
Hosokawa Micron B.V.
www.hosokawamicron.nl
Dr. Ir. Olukayode I. (Kay) Imole
Processtechnoloog R&D

Geschreven door

Logo van:Hosokawa gastspreker op vriesdroogconferentie

Hosokawa Micron BV

Hosokawa Micron B.V. maakt deel uit van de Hosokawa Micron Group en is gespecialiseerd in het ontwerpen, vervaardigen en leveren van poederprocessystemen en -apparatuur voor de mechanische en thermische verwerking... Lees meer