Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

MAGAZINE

Solids Processing 2021-2
Energiebesparing: Revisie stenengrijper bespaart duizenden euro’s; Automatisering: Smart industry en IIoT kunnen 100% veilig; Laden en lossen: Krattenstapelaar doet het zware werk; Infographic: Continu wegende menger

Verschenen: 20-04-2021
Revisie stenengrijper bespaart duizenden euro`s
Revisie stenengrijper bespaart duizenden euro`s
De stenengrijpers bij steenfabriek Wienerberger gebruikten (te) veel energie, onder andere door persluchtlekkages. Het bedrijf kon kiezen: een derde compressor bijplaatsen of de lekkages aanpakken. De keus viel op het laatste. Dankzij de lekdetectiespecialist die werd ingehuurd bespaart de fabriek nu jaarlijks duizenden euro’s. De steenfabriek in Winterswijk verbruikte al jaren extreem veel perslucht. De grootste energiever­ slinders waren de vijf, 30 jaar oude stenengrijpers die de ovenwagens volcontinu beladen en ont­ laden. Elke stenengrijper bestaat uit 36 luchtbalg­ systemen (6 rijen met elk 6 grijpers en luchtbal­ gen).
pagina 8
Smart industry en IIOTkunnen 100% veilig
Smart industry en IIOTkunnen 100% veilig
Met de opkomst van smart industry en het Industrial Internet of Things neemt de zorg over de veiligheid van digitale systemen in de industrie toe. Wat moeten bedrijven doen om de digitale veiligheid te waarborgen? Vincent Wagenaar, general manager van industriële automatiseerder HMS Networks Benelux, noemt de digitalisering van de industrie een positieve ontwikkeling, “zolang digitalisering en digitale veiligheid maar hand in hand gaan.” De vraag is of dat voldoende gebeurt. Nederland zit in de kopgroep wat betreft industriële automatisering en digitale infrastructuur, maar scoort tamelijk laag op cyberveiligheid.
pagina 12
Krattenstapelaar doet het zware werk
Krattenstapelaar doet het zware werk
Bij peenteler In ’t Zandt worden dagelijks 12-15 ton wortels in kratten gestapeld. Tot voor kort ging dat met spierkracht. Nu nemen een robot-krattenstapelaar en een transportsysteem het zwaarste werk over. Peenteler In ’t Zandt wast en sorteert 60 tot 75 ton wortelen per week. De wortels worden opgeslagen in kratten, die gevuld zo’n 10 tot 20 kilo per stuk wegen. Die werden altijd door mensen op pallets getild, 12 lagen hoog, tot een hoogte van 2.60 meter. Loodzwaar werk dat uit ergonomisch oogpunt beter kon. De oplossing lag in een gerobotiseerde krattenstapelaar.
pagina 18
Continu wegende menger mengt  en coat exact
Continu wegende menger mengt en coat exact
Weighcont continu wegende menger De hele machine wordt bestuurd vanuit een pc en kan aan een netwerk aangesloten worden. Daardoor is er complete controle over de kwaliteit van het mengsel. Elke weegbunker heeft een groot display dat informatie geeft over het type materiaal en het gewicht van de grondstoffen in de weegbunker. Tijdens het mengen laten de weegbunkers tegelijkertijd hun product op de afvoerband lopen. De mengvijzel achter de afvoerband zorgt ervoor dat de mengkwaliteit gewaarborgd is. Het aantal weegbunkers dat kan worden geschakeld is ongelimiteerd. Weighcont continu wegende menger De hele machine wordt bestuurd vanuit een pc en kan aan een netwerk aangesloten worden. Daardoor is er complete controle over de kwaliteit van het mengsel. Elke weegbunker heeft een groot display dat informatie geeft over het type materiaal en het gewicht van de grondstoffen in de weegbunker. Tijdens het mengen laten de weegbunkers tegelijkertijd hun product op de afvoerband lopen. De mengvijzel achter de afvoerband zorgt ervoor dat de mengkwaliteit gewaarborgd is. Het aantal weegbunkers dat kan worden geschakeld is ongelimiteerd.
pagina 20
PORTALS
solidsprocessing.nl Schuettgut-Portal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren