Nederlands
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Kennisbijdrage
18-05-2021  |  75x
Deel dit bericht

Doseeroplossingen in Food processen

HygiŽnisch en optimaal doseren

"Het is van vitaal belang dat elke leverancier van apparatuur voor de voedingsmiddelenindustrie een diep en volledig inzicht heeft in hygiŽnische normen. Brabender Technologie is in staat om standaard doseersystemen te leveren die aan deze hoge normen voldoen voor bijna alle droge, vochtige of vloeibare ingrediŽnten die in de voedingsindustrie worden gebruikt", legt Rob van Buitenen van SPS | Solids Process Solutions, uit. ďEen partij die doseer- en procesuitdagingen weet te inventariseren en ook volledig bekend is met het totaalpakket aan sanitaire eisen, is dan ook een must. Of het nu gaat om een continu of batch doseerproces, wij hebben dť kennis en ervaring in huis van de voedingsindustrie voor het vinden van de juiste oplossing.Ē

Niet voor niets is SPS | Solids Process Solutions exclusief agent en kennispartner van Brabender Technologie voor de Nederlandse en Belgische markt. Met een breed assortiment gravimetrisch en volumetrisch doseerapparatuur in hygiŽnisch design, zijn zij wereldwijd betrokken bij vele voedselproductietoepassingen. Of het nu gaat om de FlexWallģ Plus universele doseerunit, enkel- of dubbelschroef doseerunits, trilgootdosering, doseerbandwegers, vloeistofdosering en uitdraagsystemen: u kunt vertrouwen op SPS.

Het Duitse Brabender Technologie, gevestigd in Duisburg, is een wereldwijd toonaangevende expert op het gebied van doseertechnologie en is bovendien lid van de European Hygienic Engineering & Design Group (EHEDG).

De doseeroplossing afstemmen op het te doseren ingrediŽnt

De doseersystemen, ontwikkeld voor gebruik in de levensmiddelensector, garanderen een uiterst nauwkeurige dosering en een strakke en consistente receptuurcontrole, allemaal kritieke elementen voor een betere kwaliteitscontrole. Dit is belangrijk omdat elke grondstof zich anders gedraagt. Rob van Buitenen kent de verschillen: "Natuurlijke ingrediŽnten zijn vaak zeer verschillend qua grootte en vorm. Elk ingrediŽnt heeft zijn eigen eigenschappen, terwijl een mengsel van verschillende ingrediŽnten heel andere eigenschappen kan hebben dan de afzonderlijke ingrediŽnten. Vaak zijn de grondstoffen die bij de voedselverwerking worden gebruikt, delicaat en kwetsbaar. De doseersystemen van Brabender Technologie in hygiŽnisch design kunnen optimaal worden aangepast, zodat ze perfect zijn afgestemd op de eigenschappen van elk ingrediŽnt."

FeederSelectģ

Voor het bepalen van de optimale doseeroplossing heeft SPS | Solids Process Solutions het programma FeederSelectģ ontwikkeld. FeederSelectģ selecteert geschikte feeder type(s) op basis van in te geven procesgegevens van een doseertoepassing. Dit is geheel zelfstandig in te voeren op ieder gewenst moment. Het ingeven van de juiste procesgegevens wordt vereenvoudigd door verwijzingen via snelkoppelingen naar betreffende parameters ťn variabelen die in online colleges ďIn 7 stappen naar optimaal doserenĒ worden verklaard.

In een overzicht worden vervolgens de verschillende feedertypes getoond met daarbij hun geschiktheid en beperkingen. Snelkoppelingen bij ieder feedertype verwijzen naar alle feederdetails via datasheets, webpagina`s en colleges. FeederSelectģ is kosteloos beschikbaar via o.v.v. ďInteresse FeederSelectģĒ.

HygiŽnisch Design: welkom in de blauwe wereld

Bij de ontwikkeling van doseeroplossingen speciaal voor de verwerking van levensmiddelen, heeft Brabender Technologie bijzondere aandacht besteed aan componenten die geschikt zijn voor levensmiddelen. De blauwe polyurethaan onderdelen worden gebruikt om ervoor te zorgen dat feilloos aan de strenge hygiŽne-eisen wordt voldaan.

Horizontale oppervlakken en blootliggende schroefdraad zijn uit het ontwerp verdwenen. Gebruikers profiteren van afgeronde hoeken, gladde oppervlakken, poreusheidsvrije lasnaden en snelsluitingen voor snelle demontage van onder andere doseerschroef en schroefbuis. De klemmenkasten voldoen ook aan de eisen van hygiŽnisch ontwerp en de aandrijving wordt verzorgd door een ventilatorloze gladde motor. Voor alle materialen zijn FDA- en 1935/2004-conforme materialen gebruikt.

Het hygiŽnisch ontwerp van Brabender Technologie verhoogt niet alleen de voedselveiligheid en de reinigbaarheid van het doseerproces, maar beperkt ook de uitvaltijd van het hele proces tot een minimum.

Leer meer over de optimaal doseren en de bijbehorende doseerapparatuur, schrijf je in voor de Online Colleges - gerust contact op met Rob van Buitenen van SPS | Solids Process Solutions via

Bedrijfsinformatie

SPS | Solids Process Solutions
SPS | Solids Process Solutions
Exclusief Agent voor BelgiŽ en Nederland van : Brabender Technologie GmbH & Co KG 25 jaar samenwerking en specialist in volumetrisch en gravimetrisch dosering van poeders, vezels, pellets, granulaat, rework, snippers, gravimetrisch vloeistof dosering Extruder Experts GmbH & Co KG Fabrikant en specialist in: Prestatieverhoging van meer dan 40 merken co-rotating twinscrew extruders. Zeer slijtvast speciaalstaal voor hoogwaardige schroef-, kneed- en meng elementen, assen en behuizing. Verbeteren van koeling met Cool and Clean concept (patent). ECON GmbH Toonaangevende fabrikant en innovatieleider in : Onderwater granuleersystemenm Energie zuinige en thermisch geÔsoleerde die plate (patent), Lucht granuleersystemen. Compleet met zeefwisselaar, opstartventiel en pelletdroger. Pyrolyse ovens met actief koolstoffilter. Bay Plastics Machinery Fabrikant en specialist in : Degelijk en robuust maatwerk van streng granuleersystemen, 25mm Ė 1.000mm breed. Waterkoelbaden, koelbanden, airknives, streng ontwatering. Ook Micropellets 125mĶ Ė 1mm Fabrikant van onderdelen voor alle merken streng granulatoren zoals Scheer, Automatik, Rieter. Inspection Technologies Fabrikant van continue InLine Inspectie van Pellets (detectie van black specks, grootte, tails, verkleuring).Het systeem is klein van formaat, gemakkelijk te integreren in een extrusie proceslijn, eenvoudig te bedienen en heeft een betaalbare prijs. SPS | Solids Process Solutions directe levering van machinefabrikant naar eindgebruiker
Laatst bijgewerkt: 13-03-2020
PORTALS
solidsprocessing.nl Schuettgut-Portal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren