Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Stofbeheersing
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Producent van vuurvast keramiek pakt vergaand emissies aan Almaar ‘groener’ Almatis
Producent van vuurvast keramiek pakt vergaand emissies aan
Almaar ‘groener’ Almatis Bedrijven zien milieueisen als een loden last en zullen zich nooit verder inspannen dan de normen die de regelgeving stelt. Mis, steeds meer bedrijven steken de overheid in milieuambities naar de kroon. Een stofvrij en steeds schoner productieproces levert het in de Botlek gevestigde Almatis ook nog eens geld op.
Solids Processing 2011-2, p.44
Allesbehalve een Van der Voort Lucht en Milieu:
Allesbehalve een
Van der Voort Lucht en Milieu: Wim de Koning is oprichter van Van der Voort Lucht en Milieu. Dit bedrijf ontwerpt, bouwt en levert systemen voor industriële ontstoffing en maakt inmiddels onderdeel uit van de Kiekens Groep. Het bedienen van een brede markt en het beheersen van het hele traject van ontstoffing vormen voor De Koning de aantrekkelijke aspecten van het bedrijf.
Solids Processing 2011-2, p.42
Bolletje investeert in hygiëne Succesvol onderdeel van 5S
Bolletje investeert in hygiëne
Succesvol onderdeel van 5S Iedereen kent Bolletje. Is het niet van de beschuit, dan wel van één van de andere tientallen voedingsproducten. In 2008 startte Bolletje met de invoering van 5S. De primaire doelstelling daarbij is het elimineren van onnodige verliezen. Daarbij is schoonmaken en schoon houden een wezenlijk onderdeel van het proces dat vooral draait om bewustwording van medewerkers. Maar er is ook een uitgebreide stofzuiginstallatie aangebracht, met een aantal opmerkelijke kenmerken. Daarover praten we met de projectleiders Cees van Schilt en Christian Scholten.
Solids Processing 2010-1, p.32
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Bienfait BVFilcoflex BV
Optyl BVBAStuvEx International nv
Trios LuchttechniekVDL Industrial Products b.v.
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Veilig, hygiënisch en restloos legen van Big Bags Innovatieve installatie van Dinnissen Process Technology
Veilig, hygiënisch en restloos legen van Big Bags
Innovatieve installatie van Dinnissen Process Technology Dinnissen Process Technology ontwikkelde een innovatieve installatie voor het veilig en efficiënt legen van big bags met poeders, korrels en granulaten. De losinstallatie is vooral bedoeld voor het creëren van een veilige werkomgeving voor operators in tal van sectoren. Daarnaast zorgt de big bag losinstallatie voor een schone en stofvrije omgeving. Speciaal stretch- en trilprogramma zorgt voor het restloos legen van big bags Voor iedereen die poeders, korrels of granulaten aanvoert vanuit big bags, ontwikkelde Dinnissen een innovatieve installatie waarmee big bags veilig en stofvrij worden geleegd. De installatie leegt tot maximaal 15 big bags per uur. De big bags worden allereerst op een speciale trilbodem geplaatst. Daarna kan de operator de uitloopslurf aankoppelen en de strik losknopen. De big bag losinstallatie stretcht daarna het onderste deel van de big bag. Samen met het speciale start/stop trilprogramma zorgt dat voor het probleemloos leeglopen van de
09-01-2014  |  5660x  |  Productnieuws  | 
Flexicon: stofvrij manueel zakken legen
Flexicon: stofvrij manueel zakken legen
Flexicon introduceert een innovatief zakkenstortsysteem met handschoenencabine, zakkencompacter en flexibele schroeftransporteur. Zorgt ervoor dat het product tijdens het openen, storten en transporteren evenals het verwerken van de lege zak, de gehele tijd in een geïsoleerde ruimte verblijft zonder in contact te komen met de operator of werkomgeving. De zakken worden door een plastic gordijn via de zijkant in de cabine geplaats. In de cabine bevinden zich de ingang naar de zakkencompacter en ontstoffingsinstallatie, bovenop de ontvangsthopper. Door een constante negatieve druk, binnenin de cabine, voorkomt dat stof ontsnapt door het plastic gordijn. Aan de andere zijde bevindt zich een gat waardoor de lege zakken in de compacter geplaatst kunnen worden, het stof dat vrijkomt door het compacteren van de lege zakken wordt direct afgezogen. De compacter die de lege zakken platdrukt werkt met een grote pneumatische cilinder. De geplette zakken worden opgevangen in een
15-11-2013  |  5202x  |  Productnieuws  | 
Kiekens introduceert de vernieuwde Dustmaster DM10.000 serie Een robuuste no-nonsense stoffilter
Kiekens introduceert de vernieuwde Dustmaster DM10.000 serie
Een robuuste no-nonsense stoffilter De Dustmaster DM10.000 is een modulair, jet-pulse gereinigd lamellenfilter met geïntegreerde ventilator. Deze robuuste no-nonsense Dustmaster is breed inzetbaar en kan in lichte, alsook in zware industriële processen volcontinu en met een minimum aan onderhoud functioneren. Belangrijke kenmerken van de vernieuwde DM10.000 zijn de ruim bemeten en geheel gelaste filterbehuizing met geïntegreerde voorafscheidingsruimte, een laag geluidniveau en de hoge energie efficiency. Voor de filtratie zijn de bekende Kiekens lamellenfilters geïnstalleerd welke een lange standtijd combineren met een zeer lage stofemissie. Door de modulaire opbouw is het mogelijk de Dustmaster naar wens samen te stellen. Hierbij is een keur aan mogelijkheden beschikbaar welke al dan niet ATEX gecertificeerd zijn.
15-04-2013  |  4678x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (9)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren