Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Biomassa
Selecteer
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Centrales op biomassa zijn de groene garantie Biomassa-silo symboliseert energietransitie
Centrales op biomassa zijn de groene garantie
Biomassa-silo symboliseert energietransitie Al dit voorjaar gaat de Eemshavencentrale jaarlijks 800.000 ton biomassa verstoken. Dit markeert het begin van de transitie van kolencentrale naar vaste brandstoffencentrale, goed voor een CO2 -reductie van 1,3 miljoen ton. De opslagsilo die hiervoor nodig is, is bijna klaar. Nu nog draait de Eemshavencentrale volledig op fossiele steenkool. Conform afspraak (Nederlands Energie Akkoord 2013) wordt 15% van die steenkool vervangen door biomassa, wat een grote bijdrage levert aan de nationale doelstelling om in Nederland in 2020 14% hernieuwbare energie te produceren. De noodzakelijke technische aanpassingen zijn beperkt gebleven, omdat bij de bouw van de centrale al rekening is gehouden met de energietransitie. Wat nog wel gebouwd moest worden, was een nieuwe opslagsilo voor de biomassa die er verstookt gaat worden.
Solids Processing 2019-2, p.24
Bio-energie in trek bij procesbedrijven Biostoom van de buren in opkomst
Bio-energie in trek bij procesbedrijven
Biostoom van de buren in opkomst Het aantal procesbedrijven dat zijn stoomvraag dekt uit bio-energie groeit. Subsidiepot SDE+ zorgt voor een gezonde businesscase en dankzij een externe energiedienstverlener hoeven bedrijven zelf niet te investeren. Niet de minste bedrijven – FrieslandCampina en Nouryon – bijten het spits af. Sinds voorjaar 2017 neemt Nouryon op Chemiepark Delfzijl stoom af van Eneco’s ‘Bio Golden Raand’-centrale. Het bedrijf gebruikt de biostoom voor het kristallisatieproces van de zoutproductie in Delfzijl. De biomassacentrale (135 MWth), die draait op jaarlijks 300.000 ton afvalhout, geeft de warmte van zijn rookgassen via warmtewisselaars af aan een watercircuit, dat stoom produceert van 90 bar en 520 °C. Speciaal voor Nouryon brengt Eneco de stoomspecificaties terug naar 30 bar en 300 °C. In Hengelo doet Nouryon hetzelfde. Vorig jaar nam afval- en energiebedrijf Twence zijn vernieuwde biomassacentrale (45 MWth) op industrieterrein Boeldershoek in bedrijf. De stoom, die wordt opgewekt door afvalhout en gft-resten te verstoken, gaat vanuit het om de ketel aangelegde watercircuit via een glimmende pijpleiding naar de zoutfabriek van het chemiebedrijf. Voor het drogen van het zout neemt Nouryon al langer stoom van de afvalverbrander van Twence af. Twence heeft nu ook een intentieovereenkomst gesloten voor toekomstige biostoomafname met bandenfabrikant Apollo Vredestein en bierbrouwer Grolsch in het naastgelegen Enschede.
Solids Processing 2019-2, p.14
Kolencentrale op 100% biomassa Onderzoeksproject Arbaheat
Kolencentrale op 100% biomassa
Onderzoeksproject Arbaheat In 2030 is steenkool taboe voor de elektriciteitsproductie. In een omvangrijk onderzoeksproject wil energiebedrijf Engie nagaan of zijn hypermoderne kolencentrale op de Maasvlakte niet volledig op biomassa kan draaien. Daar komt wel wat bij kijken, maar er liggen zeker kansen. In 2007 ging kabinet Balkenende IV akkoord met de komst van nieuwe kolencentrales, als onvermijdelijk ingrediënt in de Nederlandse energiemix. Nog geen acht jaar later waren drie hypermoderne kolencentrales in bedrijf, een in de Groningse Eemshaven en twee op de Maasvlakte. Pak hem beet twee jaar later hangt er opeens een zwaard van Damocles boven de nieuwe krachtpatsers. Om de klimaatdoelen te halen wil het huidige kabinet de elektriteitsproductie met steenkool uiterlijk in 2030 stoppen. Voor Engie ligt sluiting van de centrale op de Maasvlakte echter niet voor de hand. Met een prijskaartje van 1,5 miljard euro zou dat pure kapitaalvernietiging zijn. De centrale (800 MW) van het Franse energiebedrijf is van de categorie ‘ultra superkritische’ energiecentrales, goed voor een elektrisch rendement van 47 procent (gemiddelde centrale: 37-40 procent). Reden voor de hoogste bazen in Parijs groen licht te geven voor onderzoeksproject Arbaheat. Doel: nagaan of de centrale 100 procent op biomassa kan draaien.
Solids Processing 2019-1, p.18
Meer items (6)
Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

Airtechnic Solutions bvDMN-WESTINGHOUSEGlatt Ingenieurtechnik GmbHINADCOIPCO Process Systems BVLindor Products B.V.
MoistTech Corp.Muller Beltex B.V.N.M. Heilig B.V.Rema tip top tsnRMIG - BELGIESurplus Select - used machinery
Tallpack InternationalTBMA Europe BV | TBMA België BvbAVan BeekVortex
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

AFT Pneumotion importeur Valbia actuatoren Standaard tot 5000Nm
AFT Pneumotion importeur Valbia actuatoren
Standaard tot 5000Nm Als aanvulling op een zeer uitgebreid pakket aan pneumatiekcomponenten en systemen, kunt u bij AFT Pneumotion ook terecht voor de pneumatische en elektrische actuatoren van het merk Valbia. Valbia fabriceert pneumatische en elektrische actuatoren voor de bediening van industriële afsluiters. Dubbel- & enkelwerkende, uitvoeringen in aluminium en roestvaststaal met boringen van 32 tot 330mm. (9 – 5000 Nm) volgens ISO5211 en Atex gecertificeerd. AFT Pneumotion levert deels uit eigen voorraad de actuatoren én onderdelen. Ook voor revisie (ook andere merken) bent u bij ons aan het juiste adres. AFT Pneumotion is ook leverancier van afsluiters van de merken Parker Hannifin en Valpres. Een zeer uitgebreide reeks afsluiters voor even zoveel toepassingen. Verder kunnen wij zorgen voor de volledige automatisering rondom uw afsluiters. Van (Namur) stuurventiel tot en met lock-up valves, booster relais en positioners. Naast de losse componenten levert AFT Pneumotion
17-05-2016  |  2580x  |  Kort nieuws  | 
Extractieschroef voor compost vergistingstanks voor Organic Waste Systems uit Belgie
Extractieschroef voor compost vergistingstanks
voor Organic Waste Systems uit Belgie Aan het bedrijf OWS uit Gent zal Van Beek eind september opnieuw specifiek ontworpen extractieschroeven leveren voor het onttrekken van vergist afval uit een DRANCO vergistingstank. Ditmaal zal de installatie in Polen gebruikt gaan worden. OWS (Organic Waste Systems) is wereldleider in de engineering en exploitatie van biogasinstallaties voor vaste- en halfvaste organische substraten en verstrekt advies bij afvalbeheer. Het door hen ontwikkelde DRANCO proces is één van de meest efficiënte en bewezen technologieën voor anaërobe vergisting van huishoudelijk afval. Het geproduceerde biogas wordt gebruikt om elektriciteit, warmte of stoom op te wekken. De door Van Beek ontworpen extractieschroeven bevinden zich onderaan de vergistingstank en verwijderen de uitgegiste massa. In de vergistingstank zelf bevinden zich geen bewegende, mechanische componenten. De vergistende massa is daarvoor te pasteus en verplaatst zich enkel gravitair naar beneden, afhankelijk van de snelheid
07-09-2009  |  3799x  |  Kort nieuws  | 
Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren