Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

Expertises

Voeg uw bijdrage toe
Bigbaglossystemen voor moeilijke producten
Selecteer
Bigbaglossystemen voor moeilijke producten
Zoek

Kennisbijdragen

Heeft u een kennisbijdrage voor deze pagina?  Voeg toe

Artikelen

Heeft u een artikel voor deze pagina?  

Bedrijven

J. Engelsmann AGJansen&HeuningJongerius B.V. MATEC massagoed techniekPrecia molen nederland BV
S.T. Projects BVSPS | Solids Process SolutionsSurplus Select - used machineryTBMA Europe BV | TBMA BelgiŽ BvbAVan Beek
VD Process EquipmentVentilec nvVerbaten Stortgoedtechniek B.V. (VST)
Wilt u uw bedrijf ook hier vermelden?  Voeg toe

Kort nieuws

Heeft u een kort bericht voor deze pagina?  Voeg toe

Productnieuws

Gemakkelijke big-bag-leging onder containment-voorwaarden
Gemakkelijke big-bag-leging onder containment-voorwaarden
Het, JEL SmartCon ES, aansluitsysteem wordt vooral gebruikt wanneer gezondheid schadelijke en zeer agressieve stoffen, veilig moeten worden verwerkt: containment-systemen. Deze gesloten systemen verminderen niet alleen de uitstoot van stofdeeltjes in de omgeving van de installatie tot een absoluut minimum. Maar voorkomen ook dat ongewenste stoffen en vreemde voorwerpen van buitenaf in het productieproces terechtkomen en dit verontreinigen. Het nieuwe aansluitsysteem JEL SmartCon ES van Engelsmann voor de leging van big bags onder containment-voorwaarden kan worden gebruikt tot OEB 4, wat overeenkomt met een deeltjesconcentratie in de installatieomgeving van minder dan 10 Ķg/m3. Naast de maximaal haalbare OEB (Occupational Exposure Band) is bedienbaarheid een van de belangrijkste criteria bij de aanschaf van een containment-systeem. Iedere handmatig uit te voeren stap verhoogt het risico op bedieningsfouten, wat wederom kan leiden tot onderbreking van het containment.
15-02-2021  |  266x  |  Productnieuws  |   | 
Engelsmann ontwikkelt nieuw containment-systeem
Engelsmann ontwikkelt nieuw containment-systeem
Engelsmann ontwikkelt een nieuw aansluitsysteem waarmee big bags eenvoudig en veilig kunnen worden geleegd onder containment-voorwaarden. Met het nieuw ontwikkelde aansluitsysteem worden big bags met foliezakken (inliner) onder containment-voorwaarden geleegd. De operator hoeft daarbij maar een paar handgrepen uit te voeren, aangezien het legingsproces grotendeels geautomatiseerd is. Tijdens het legen ontsnappen nog maar nauwelijks meetbare hoeveelheden productdeeltjes naar de omgeving van de installatie. Dit beschermt de productiemedewerkers tegen hoogactieve of gezondheidsschadelijke stoffen en voorkomt de verontreiniging van producten door kruisbesmetting. Het aansluitsysteem kan worden gebruikt tot containment level OEB 4, hetgeen overeenkomt met een deeltjesconcentratie in de omgeving van de installatie van minder dan 10 Ķg / m3. "Voor Engelsmann was de ontwikkeling van het nieuwe containment-systeem een logische reactie op de gestegen vraag naar productieapparatuur
15-05-2020  |  1453x  |  Productnieuws  | 
Conditioneren van big-bags met de KraB Hard geworden big-bags stromen door de KraB weer leeg
Conditioneren van big-bags met de KraB
Hard geworden big-bags stromen door de KraB weer leeg Het produkt in de big-bag kan door hygroscopische eigenschappen, langdurige opslag of transport over zee, zo hard worden dat het ťťn hard geheel vormt en niet meer door de uitloopslurf stroomt. Om het produkt weer via de uitloopslurf uit de big-bag te krijgen wordt de KraB van MCPnl toegepast. De KraB wordt eenvoudig op de heftruck aangesloten. Door middel van een extra ventiel op de heftruck wordt de KraB bediend. Vervolgens wordt de big-bag aan ťťn of twee zijden van boven tot beneden samengeknepen en vervolgens kan de big-bag worden geleegd. MCPnl levert de KraB in twee uitvoeringen.
17-05-2016  |  3795x  |  Productnieuws  | 
Laat meer zien (3)
Heeft u productnieuws voor deze pagina?  Voeg toe

Whitepapers

Heeft u een whitepaper voor deze pagina?  Voeg toe

Productbeschrijvingen

Interview met een stortgoedexpert: Producten efficiŽnt legen
Interview met een stortgoedexpert: Producten efficiŽnt legen
Het efficiŽnt en vooral restloos legen van stortgoed kan al snel een grote uitdaging worden, omdat niet elk stortgoed zich weerstandsloos laat lossen. Viktor Quindt, productontwikkelaar bij Engelsmann, spreekt over typische moeilijkheden die in aanmerking moeten worden genomen en geeft een vooruitblik op de trends van de komende jaren. Waarom gaat de verwerking van stortgoed gepaard met moeilijkheden? De grootste uitdaging vormen de verschillende materiaaleigenschappen die stortgoed kan hebben. Veel stortgoederen hebben de neiging om te stoffen, andere hebben een hoog vetgehalte of zijn bijzonder gevoelig voor breuk. En niet alleen verschillende stortgoederen hebben hun eigenaardigheden, ook eigenlijk identieke producten gedragen zich anders naargelang de specifieke omstandigheden. Een product dat eigenlijk geen problemen oplevert, kan door lange transportafstanden samenklonteren of zich onder invloed van een hoge luchtvochtigheid en temperatuur anders gedragen dan
17-03-2020  |  1405x  |  Productbeschrijving  | 
Aardingsystemen voor mobiele toepassingen Eenvoudig veilig verladen
Aardingsystemen voor mobiele toepassingen
Eenvoudig veilig verladen Jesma weegt en doseert ijkwaardig in-line droge stoffen voor het vullen van o.a. vrachtwagens en big bags. Het gaat vaak om stoffige producten die zich verplaatsen en zodoende statisch elektriciteit kunnen opwekken. Veelal gaat het om een ATEX zone 21/22 situatie welke om een goede aarding vraagt. Met de MT 30 serie van ISOIL kunnen we nu een complete set leveren om de aarding op de juiste manier uit te voeren. Door de zelf-check functie van het systeem, voor en na aansluiting, is de set eenvoudig te gebruiken door verladers. De status veilig/ niet veilig wordt aangegeven door groene of rode LED's. Met externe uitgangen kunnen laad/los acties worden geblokkeerd.
27-09-2019  |  1037x  |  Productbeschrijving  | 
Heeft u een productbeschrijving voor deze pagina?  Voeg toe

Fotoverslagen

Containment gemakkelijk gemaakt Big Bag Legingssysteem JEL SmartCon ES
Containment gemakkelijk gemaakt
Big Bag Legingssysteem JEL SmartCon ES 1. Ter waarborging van de dichtheid van het systeem wordt de rest uit de foliezak van de eerder geleegde big bag pas verwijderd zodra een nieuwe big bag wordt aangesloten., 2. Hiervoor wordt de drukplaat omhoog gestuurd en de afgesneden uitlaat met de hand in de legingstrechter geplaatst. , 3. Om een nieuwe big bag voor de leging aan te sluiten, wordt de big-bag-uitlaat gewoon over de legingseenheid geschoven. , 4. De drukplaat wordt automatisch omlaag gestuurd. Pneumatische afdichtingen fixeren de big-bag-uitlaat stevig aan het dockingsysteem., 5. Nu kan de afdekking van de toegangsaansluiting zonder gereedschap worden geopend., 6. Via de toegangsaansluiting met slangfoliesysteem kunnen de bedieners veilig naar de afgesneden foliezak grijpen., 7. De afgesneden foliezak wordt vervolgens uit de toegangsaansluiting getrokken., 8. Het stukje folie met de foliezak (inliner) erin wordt nu afgebonden, afgesneden en vervolgens verwijderd., 9. Zodra het deksel van de toegangsaansluiting gesloten is, kan de contaminatievrije leging worden gestart., 10. Na afloop van het legingsproces wordt de big-bag-uitgang boven het dockingsysteem afgebonden en afgesneden. Het proces begint opnieuw., Tijdens het hele legingsproces wordt de operator ondersteund door een intuÔtief besturingssysteem dat de telkens volgende stappen aangeeft en de uitvoering daarvan alleen in de juiste volgorde toelaat.
14-09-2020  |  975x  |  Fotoverslag  | 
Heeft u een fotoverslag voor deze pagina?  Voeg toe
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren