Op 30 november 2021 organiseren Agoria, Flanders’ FOOD en EHEDG België hun 7de editie van ‘Hygiene for Food’ in BluePoint in Berchem/Antwerpen. Europa bewandelt met zijn 'Farm-to-Fork strategy' en 'Green Deal' een duidelijk pad om haar toekomst als continent zeker te stellen. Naast een passend 'food safety management' -systeem zijn ‘good practices in reiniging en onderhoud', gerichte hygiëne-monitoring en een doeltreffende aanpak van contaminatieproblemen vereist. Het continu verbeteren van de productielijnen, de omgeving, en de processen moet de weg vrijmaken om te komen tot een permanent hygiënische fabriek, waarin operationele excellentie en duurzaamheid realiteit worden teneinde competitief te blijven. Verschillende instanties verwachten van voedingsbedrijven dat er binnen het bedrijf - van management tot werknemer - een voedselveiligheidscultuur heerst. Daarom wordt in deze editie ook aandacht geschonken aan de arbeidscultuur binnen een voedingsbedrijf. Met een cross-sectoraal programma focussen we ons op de nieuwste ontwikkelingen. In onze Inspiration Village (mini-beurs) krijgen deelnemers de kans om kennis te maken met aanbieders van nieuwe trends en producten op het gebied van reiniging en hygiëne. Tijdens de rondleiding wordt een 18-tal standhouders bezocht. Afsluiten doen we met een natje en een droogje, aangeboden door EHEDG België.