Winkworth high Speed 2500L Mixer met thermische mantel

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Winkworth high Speed 2500L Mixer met thermische mantel

Een Winkworth 2500 liter ploegschaarmenger werd eind December door de firma E & R B.V. opgeleverd bij een Nederlandse producent van minerale grondstoffen ten behoeve van de farmaceutische industrie.

Tijdens het mengproces wordt een minerale grondstof verhit tot boven de 250c. Zowel de beide zijwanden als de mengcilinder zijn hiervoor voorzien van thermische verwarmingselementen, welke in korte tijd de gewenste temperatuur van 250c. kunnen bereiken. Voorts is de machine voorzien van een keramische isolatie mantel.

De mixer is volledig uitgevoerd in RVS316L en intern hoog gepolijst. Tevens is de mixer voorzien van een drietal high speed messenkoppen voor het afbreken van mogelijke agglomeraten in de grondstof en het intensiveren van het mengproces. De multi-head messenkoppen en hun aandrijving bevinden zich op een slede constructie en kunnen indien gewenst uit de menginstallatie worden genomen. De menginstallatie is voorzien van een complete PLC besturing.

De machine werd onlangs geïnstalleerd en in gebruik genomen.

Geschreven door

Logo van:Winkworth high Speed 2500L Mixer met thermische mantel

E & R B.V.

E & R is gespecialiseerd in de levering, installatie en onderhoud van procesmachines in div. takken van de industrie. Als distributeur zijn wij actief voor een aantal belangrijke Europese leveranciers... Lees meer