Roto-Clean 4900

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Roto-Clean 4900

ATHEX Industrial Suppliers lanceert een geavanceerd product van Fraser Anti-Static Techniques om gelijktijdig te reinigen en statische elektriciteit te neutraliseren.

De Roto-Clean 4900 blaast pulserende geïoniseerde lucht om een product te reinigen en statische elektriciteit, die extra stof zou kunnen aantrekken, te verwijderen. Het apparaat bestaat uit een dubbel roterend mondstuk aangedreven door een gepatenteerde centrifugaalregeling geïntegreerd in een cirkelvormige statische eliminator.

De combinatie van krachtige, pulserende lucht en statische eliminatie geeft Roto-Clean een voorsprong op alternatieve producten. Het zal een nieuwe reinigingsstandaard worden in omgevingen die strenge kwaliteitscontroles vereisen, en voor het stofvrij maken van producten in secundaire processen, zoals bijvoorbeeld etiketten of decoratie.

Het apparaat gebruikt minder lucht die wordt afgeleverd bij een lagere druk dan luchtmessen, en met een grotere intensiteit ionen per kubieke centimeter. Een luchtstaaf draait met 60 toeren per seconde met behulp van een gepatenteerde centrifugale regeling die uitsluitend door de lucht wordt aangedreven. Lucht uit twee spuitmonden wordt geïoniseerd als deze over een cirkelvormige statische neutralisator gaat. De gepulseerde luchtstroom komt tot 240 keer per seconde in contact met het product en blaast stof weg uit verschillende hoeken, inclusief spleten. De spuitmonden hebben geen extra voedingsbron nodig.

Roto-Clean is schokvrij, geschikt voor zware industriële processen, en wordt aangedreven door de Fraser HP-voeding. Roto-Clean is verkrijgbaar in diameters van 112 en 178 mm, met een werkdruk van 1 tot 3,5 bar.

Geschreven door

ATHEX Industrial Suppliers

ATHEX Industrial Suppliers biedt een uniek aanbod van producten en diensten, gericht op zowel industriële, als explosiegevaarlijke (ATEX) omgevingen. ATHEX Industrial Suppliers is een veelzijdige firma, met een vaste waarde... Lees meer