Pandora End of Line Mixing op de Industriële Week

icon.highlightedarticle.dark Management
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Pandora End of Line Mixing op de Industriële Week

Dinnissen Process Technology (Nederland) en K-Tron Process Group (Zwitserland) introduceren gezamenlijk een nieuw mengconcept voor de hoogwaardige voedingsmiddelenindustrie. Het Pandora End of Line Mixing is speciaal bedoeld voor situaties waarin hoge eisen worden gesteld aan het snel, behoedzaam en uiterst homogeen mixen van maximaal 10 (micro)componenten. Het concept is vooral geschikt voor situaties waarbij het snel en gemakkelijk omschakelen naar nieuwe recepten en het voorkomen van contaminatie en segregatie een belangrijke voorwaarde is. Bijkomend voordeel is het lage energieverbruik.

Snel, behoedzaam en uiterst homogeen mengen
Pandora End of Line Mixing werkt volgens het principe van continu mengen waarbij grondstoffen constant in- en uit een compacte menger worden gevoerd. Het concept bestaat daarvoor uit een aantal accurate gravimetrische feeders van K-Tron en de befaamde Pegasus® menger van Dinnissen BV. De speciale feeders meten exact de toevoer van ingrediënten naar de Pegasus® menger. Daarbij kan het gaan om micro-ingrediënten (0,01-2% per batch gewicht) tot zelfs extra hoge percentages (30-220% per batch gewicht). De gravimetrische feeders kennen een snelle reactietijd waardoor het productverlies bij de aan- en uitlooptijd wordt beperkt.

Ultra hygiënisch en moeiteloos omschakelen naar een nieuw recept
De Pegasus® menger, mengt door haar slimme constructie grondstoffen razendsnel tot een homogeen resultaat.

Geschreven door

Logo van:Pandora End of Line Mixing op de Industriële Week

Dinnissen Process Technology

Trusted by the best Bij Dinnissen zijn we er trots op dat we wereldwijd bekend staan om onze expertise, kwaliteitsproducten en innovatieve oplossingen op maat. We zijn nog trotser, dat onze klanten en medewerkers... Lees meer