Nederlands
English
 Leveranciers-login
Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Ontvang onze nieuwsbrief en digitale magazine
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

     

BEDRIJFSPAGINA

Log in
Laatste update: 01-06-2018
Ausloos Verpakkingstechniek bvba
TEL: +32 16256734
FAX: +32 16250533
Koetsiersweg 28
B-3210   Linden

Everveld 23
B-3200   Aarschot
Contact
+3216256734
Dhr. Tom Ausloos
Project Manager Sales
Website
ausloos.net
Bedrijfsvideo
Ausloos Verpakkingstechniek levert verpakkingsmachines voor het afwegen en verpakken van poeders en granulaten in zakken, palletiseren en pallethandling.
Afzakinstallaties voor openmond- en ventielzakken, FFS installaties voor vlakfolie en buisfolie.
Palletiseermachines voor zakken, dozen, emmers
Robotpalletisers
Pallethoeseerders (stretchhoes en krimphoes)
Palletwikkelaars
Pick & Place units voor zakjes, blikken, ...
Klantgerichte aanpak, advies, verkoop, plaatsing, sterke service
Ausloos - Blogs
Producten, diensten
Zakkenvulmachines, Palletiseersystemen,
Lees meer
Producten, diensten
Zakkenvulmachines - Afzakinstallaties, openmond, ventiel, vlakfolie en buisfolie
Palletiseersystemen - Palletisers, robotpalletisers voor zakken, dozen, emmers
Expertises
Overslag - Handling van zakken - Palletiseren van zakken - robotpalletisers
Overslag - Handling van zakken - Omwikkelen (wrappen) van zakken - stretch-wrappen
Overslag - Handling van zakken - Omwikkelen (wrappen) van zakken - hood-stretchen-van-zakken
Verpakken - Verpakken in zakken - Verpakken in open top zakken - vol-automatisch-vullen-van-open-top-zakken
Verpakken - Verpakken in zakken - Verpakken in ventielzakken - vol-automatisch-vullen-van-ventielzakken
Lees meer
Expertises
Overslag - Handling van zakken - Palletiseren van zakken - robotpalletisers
Overslag - Handling van zakken - Omwikkelen (wrappen) van zakken - stretch-wrappen
Overslag - Handling van zakken - Omwikkelen (wrappen) van zakken - hood-stretchen-van-zakken
Verpakken - Verpakken in zakken - Verpakken in open top zakken - vol-automatisch-vullen-van-open-top-zakken
Verpakken - Verpakken in zakken - Verpakken in ventielzakken - vol-automatisch-vullen-van-ventielzakken
Verpakken - Verpakken in zakken - buisfoliemachines

Kort nieuws

Automatische palletwikkelaar wikkelt 120 diverse pallets/u bij Pauwels Ontdek de realisatie van Ausloos
Automatische palletwikkelaar wikkelt 120 diverse pallets/u bij Pauwels
Ontdek de realisatie van Ausloos Pauwels Sauzen heeft een uitgebreid gamma aan producten, met evenveel verschillende verpakkingen. Zij zochten één snelle automatische palletwikkelaar om al hun pallets, gevuld met diverse ladingen, feilloos te verpakken. Wij stelden hen voor aan de TOSA Savitar automatische palletwikkelaar. Een absolute topwikkelaar die 65 toeren per minuut haalt, en zo tot 120 diverse pallets per uur kan wikkelen. De TOSA Savitar bij Pauwels kan volgende specificaties aan: •Twee verschillende palletmaten •Geschikt voor de meest diverse palletladingen: trays, dozen, trays met folie, lege glazen •Pallethoogtes tot 2200 mm •120 pallets per uur •Flexibel schakelen tussen maten, hoogtes en ladingen •Zo optimaal mogelijk wikkelen: de juiste balans tussen een zo sterk mogelijke wikkel en geen teveel aan folie
03-05-2021  |  057x  |   | 
Semi-automatisch verpakken van veevoeders bij AgriV Een snelle, efficiënte en ergonomische verpakkingsmethode
Semi-automatisch verpakken van veevoeders bij AgriV
Een snelle, efficiënte en ergonomische verpakkingsmethode Automatisch verpakken komt in verschillende vormen en maten. Daarom werken wij steeds op maat. Zo ook bij veevoederproducent AgriV, die zijn manuele verpakkingslijn wilde upgraden naar een snellere, efficiëntere en ergonomische verpakkingsmethode. Een semi-automatische lijn bleek de geschikte oplossing. Het dierenvoeder komt uit de menginstallatie op een transportband. Van daaruit wordt het voeder ofwel naar de afzakinstallatie gestuurd, ofwel naar het big bag vulstation. Via de afzakintallatie In de nieuwe opstelling hangt een medewerker lege zaken klaar in de machine en begeleidt de gevulde zakken naar de sluitlijn. Hier kleeft hij het geprinte label op de zak. Een Winner robotpalletiser neemt het zwaarste werk over en stapelt de gevulde zakken direct op de palletwikkelaar, die de gestapelde pallet wikkelt: klaar voor transport. Via het big bag station Het gemengde product wordt vanop de band in 1 keer in het big bag station gestort. De big bags (van 500 kg) staan
13-04-2021  |  204x  |   | 
Voedselveilig verpakken: 5 aandachtspunten
Voedselveilig verpakken: 5 aandachtspunten
Als u actief bent in de voedingssector, dan weet u als geen ander hoe belangrijk voedselveilig verpakken is. 5 aandachtspunten waar u bij elke verpakkingsinstallatie dient rekening mee te houden: 1. Gebruikte materialen 2. Geen dode hoeken 3. Ruimte om te reinigen en te controleren 4. Detectieapparatuur 5. De juiste verpakking Lees meer over elke aandachtspunt op onze website.
15-03-2021  |  204x  | 
Ausloos en Smets Project & Services over Herba Ingredients
Ausloos en Smets Project & Services over Herba Ingredients
Ausloos Verpakkingstechniek werkt niet alleen rechtstreeks voor eindklanten, ook ingenieursbureaus doen regelmatig beroep op hun verpakkingsexpertise. Zo ook Marc Smets van Smets Projects & Services (SPS bvba), die op zoek was naar de juiste verpakkingsoplossing voor Herba Ingredients. Toen Herba Ingredients, een rijst- en peulenproductiebedrijf, een nieuw fabriek bouwde voor de productie van proteïnes op basis van erwten, schakelden ze de hulp van SPS bvba in. Voor het volledige verpakkingsgedeelte schakelden zij vervolgens de expertise van Ausloos mee in. Ausloos werkte een voorstel op maat uit, en plaatste uiteindelijk een big bag vulstation, volledig geautomatiseerde afzaklijn voor ventielzakken met ontstoffing, Winner robotpalletiser, afzuiginstallatie en pallettransport. De automatische wikkelmachine werd ook al ingetekend, maar wordt pas in een latere fase geïnstalleerd. Het toont wel dat Ausloos mee nadenkt over de toekomst of uitbreidingsmogelijkheden.
15-03-2021  |  138x  | 

Kennisbijdragen

Foliemachines: buisfolie of vlakfolie? Voor- en nadelen op een rij
Foliemachines: buisfolie of vlakfolie?
Voor- en nadelen op een rij Uw product verpakken met een foliemachine? Dan heeft u onder meer de keuze tussen buis- en vlakfolie. Hoe kiezen? Wij, Ausloos Verpakkingstechniek, maken een vergelijking. Buisfolie: - Enkel vanboven en vanonder sealen - Populair voor industriële producten zoals meststoffen en plastic granulaten - Sobere bedrukking - Labyrintontluchting - Minder plastiek nodig per verpakking - Automatisch aanpassen van breedte Vlakfolie: - Ook aan zijkant sealen - Dunner - Uitgebreide bedrukking - Andere materialen - Eenvoudige machine Meer weten? U leest er alles over op onze website. Vul er zelfs onze simulatietool in en ontdek welke verpakkingstechnieken het best passen bij uw bedrijf en product.
30-09-2020  |  783x  | 
Pallet wikkelen: 3 volautomatische opties
Pallet wikkelen: 3 volautomatische opties
Uw product is stevig verpakt, de gevulde zakken zijn netjes gestapeld op pallets. Rest enkel nog: uw pallets stevig omwikkelen en klaarmaken voor transport. Maar hoe uw pallets wikkelen? Er bestaan heel wat types van palletwikkelaars: van semi- tot volautomatisch. Wij bij Ausloos bieden beide mogelijkheden aan maar specialiseerden ons vooral in volautomatische wikkelaars. Hiervan hebben we 3 types in ons gamma: de draaitafel, armwikkelaar en ringwikkelaar. 1. Draaitafel Bij een draaitafel staat uw pallet op een ‘tafel’ die ronddraait. De folie bevindt zich in een kolom naast de draaitafel, beweegt op en neer, en omwikkelt zo de volledige pallet. Voordelen: Een draaitafel is de perfecte wikkelaar wanneer u weinig ruimte heeft of de wikkelsnelheden niet hoog moeten zijn. Ook in hoekopstellingen is een draaitafel geschikt. Geschikt/ongeschikt voor: Doordat uw pallet zelf draait tijdens het wikkelen, is de draaitafel minder geschikt voor pallets met een onstabiele lading. Meest
08-09-2020  |  1904x  | 
Ausloos legt uit: openmondzak of ventielzak? Welk type zak is het meest geschikt voor uw product?
Ausloos legt uit: openmondzak of ventielzak?
Welk type zak is het meest geschikt voor uw product? Welke zak is de geschikte oplossing voor uw product? Wat zijn de voor- en nadelen van de verschillende mogelijkheden? Wij vergelijken voor u twee populaire verpakkingszakken: de openmondzak en ventielzak. De openmond- en ventielzak verschillen op meerdere vlakken. Zowel het materiaal, formaat, prijs, luchtdichtheid, eindgebruiker, breukvorming, marktgewoontes als de zakvorm en stapelbaarheid zullen een invloed hebben op uw uiteindelijke keuze.
27-01-2020  |  1377x  | 

Productnieuws

Case van Ausloos: granen verpakken en palletiseren
Case van Ausloos: granen verpakken en palletiseren
BD Graan, een biologisch akkerbouwbedrijf, besloot twee jaar geleden om fors uit te breiden. Ze maakten van de gelegenheid gebruik om hun processen te optimaliseren en een nieuwe verpakkingslijn te installeren. Het doel? Hun granen vele malen efficiënter verpakken en palletiseren. Ausloos Verpakkingstechniek kwam met een oplossing op maat. De uitdaging in dit verhaal was ongetwijfeld de verschillende soorten materialen die verpakt moesten worden in verschillende gewichten en formaten, en het feit dat de lijn gemakkelijk moest kunnen wisselen tussen producten. En aangezien het hier over voedingsstoffen gaat, is het ook belangrijk dat we contaminatie of vermenging van de producten maximaal vermijden. Op onze website leest u hoe wij deze uitdaging aanpakten.
18-02-2020  |  1132x  |   | 
Ausloos stelt voor: Bocedi FB4.0 Starstretch
Ausloos stelt voor: Bocedi FB4.0 Starstretch
Bocedi FB4.0 Starstretch: Bedrijfszekerheid en gebruiksgemak Het Italiaanse (familie)bedrijf BOCEDI werd opgericht in 1966 en wordt erkend als één van de pioniers in de krimp- en rekhoesmachines. Uit hun productiehal rolden al meer dan 1000 machines, die intussen een staat van dienst van tientallen jaren hebben. Bocedi ontwikkelt en produceert machines met het oog op bedrijfszekerheid en low maintenance. Bij de rekhoes/stretchhood technologie wordt een buisvormige en elastische folie over de lading van de pallet getrokken, waarbij de folie, door zijn eigenschappen, weer naar zijn originele staat terugkeert. Door dit eenvoudig en minimaal inpakproces wordt de nodige stabiliteit bij het laden op pallets verzekerd, alsook de bescherming tegen weersinvloeden (regen, stof, enz.) Bocedi breidt zijn stretchhood gamma verder uit, met de FB4.0 Starstretch. Functionele criteria, die reeds hun nut hebben bewezen, worden nu verenigd in een compacte eenheid met een hoge
18-06-2018  |  2828x  | 
ITN6 Easy Clean: ontworpen voor uw onderhoudsgemak
ITN6 Easy Clean: ontworpen voor uw onderhoudsgemak
Deze FFS machine is speciaal ontworpen voor het verpakken van granulaten en goedlopende producten in buisfolie, met de nadruk op snel omschakelen tussen producten. De enkele delen die in contact komen met het product zijn zo ontworpen dat ze zeer goed bereikbaar zijn, waardoor inspectie en reiniging een minimale tijd in beslag nemen. Dit concept heeft volgende kenmerken: - machine geschikt voor zakken van 5 tot 50 kg, snelheden tot 400 zakken per uur - intern gepolijste toevoerbunker - weging van het product rechtstreeks in de zak - weegsysteem dat binnen enkele minuten volledig gereinigd kan worden (dankzij easy clean) - volledig automatisch omschakelen van gewicht, zakformaat Wordt uw nieuwsgierigheid gewekt door deze korte introductie? Meer info wordt u op eenvoudig verzoek verstrekt door ons Sales Team
23-05-2018  |  2720x  | 
Laat meer zien (18)
PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
MAGAZINE
Abonneren
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverteren