Induvac brengt verbeterde klauwenpomp op de markt

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: Induvac brengt verbeterde klauwenpomp op de markt

Induvac uit Zoetermeer brengt een vernieuwde versie van haar klauwenpompen uit. Dit type pomp is nu leverbaar in capaciteiten van 60 tot 500 m3/uur en is toepasbaar in vele takken van industrie waar nu nog overwegend de droge draaischuifvacuumpomp werd gebruikt.

De Induvac klauwenpompen verschillen fundamenteel van deze meer conventionele vacuümpompen omdat ze volledig contactvrij zijn en er dus ook geen slijtage kan plaats vinden. Verder is er ook geen olie nodig voor de compressie. Voor de gebruiker betekent dit een aanzienlijke besparing voor de operationele kosten; geen vervanging van versleten onderdelen, geen olie bijvullen en geen stilstand.

Het onderhoud beperkt zich tot het vervangen van een inlaatfilter en het verversen van de olie (t.b.v. lagersmering) na ca. 10000 werkuren. Vanwege zijn grote efficiëntie is de Induvac klauwenpomp aanzienlijk kostenbesparend en dit kan wel leiden tot een energiebesparing van wel 60% in vergelijking met de drooglopende schottenpomp. De pompen kunnen bovendien worden aangedreven door een frequentie geregelde motor wat weer een verdere energiebesparing oplevert.

De pompen worden veel toegepast voor oppakfuncties in de procesindustrie en in assemblage machines, medische- en centrale vacuum systemen, CNC machines, textielindustrie, papierindustrie, milieu- en grondreinigingen, plastic- en verpakkingsindustrie, voedingsmiddelen- en drankindustrie etc. De pomp wordt tentoongesteld tijdens de Solids beurs op 25 en 26 november a.s. in Ahoy Rotterdam.

Geschreven door

Induvac BV

Induvac is een gespecialiseerd bedrijf op het gebied van vacuümpompen-en systemen, (gas) compressoren, zijkanaalventilatoren, radiaal en centrifugaal ventilatoren, rootsblowers en (proces)filters. Behalve de verkoop van standaard producten verzorgt Induvac desgewenst... Lees meer