AVA contactdrogers met hoge efficiëntie

icon.highlightedarticle.dark Tech & Productie
Laatste wijziging: 8 mei 2023
Article image of: AVA contactdrogers met hoge efficiëntie

Een veel voorkomend droogproces is het drogen van cakes uit decanters, filtersystemen of centrifuges. In een aantal gevallen dient de cake verder gedroogd te worden tot een free flowing poeder.

Een zeer efficiënte, snelle en energiezuinige manier is het drogen d.m.v. een contactdroger. De contactdrogers van AVA GmbH zijn horizontaal of verticaal en zijn voorzien van een verwarmde mantel. In feite zijn het mengers die de mengelementen gebruiken voor een driedimensionaal intern transport waarbij het product steeds langs de verwarmde wand wordt gevoerd, zonder dode plekken. Verwarmbare mengelementen kunnen de droogtijd verder verkorten.

Als de producten erg temperatuur gevoelig zijn kan een vacuümsysteem worden toegepast om de verdampingstemperatuur te verlagen.

AVA heeft zeer veel ervaring in droogtechnieken en kan naast het drogen ook calcinatie en pyrolyse processen d.m.v. zeer hoge temperaturen toepassen.

Een droogtoepassing kan in het testcentrum van AVA worden uitgeprobeerd en opgeschaald naar een grote productie machine.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met WinProcess.

Geschreven door

WinProcess

WinProcess is een vertegenwoordiging van diverse ervaren leveranciers in de procesindustrie voor de Benelux Lees meer