Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

05-01-2018

Dubbele Heerenveense kindervoedingsfabriek

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Dubbele Heerenveense kindervoedingsfabriek

In Noord-Nederland komt de afronding in zicht van een grote nieuwe fabriek voor kindervoeding van zuivelconcern Ausnutria Hyproca. De plannen voor de bouw van de productielocatie moesten worden aangepast vanwege de nieuwe Chinese wetgeving voor baby- en kindervoeding die per 1 januari 2018 van kracht gaat. Volgens die wet mag iedere gecertificeerde fabriek maximaal drie merken exporteren naar China.

Om alle bestaande klanten te kunnen bedienen, moest de fabriek daarom gesplitst worden in twee identieke delen. Daarmee kunnen er vanuit de fabrieken in Heerenveen in totaal zes merken worden aangeboden. Het ontwerp van de werktuigkundige installaties moet hiertoe ingrijpend gewijzigd worden. Waar eerst n grote installatie was voorzien voor de luchtbehandeling van de fabriek, moest alles worden gesplitst en moesten er zeven extra luchtbehandelingskasten bijkomen.

Voor de verwarming en koeling van de fabriek van Ausnutria Hyproca is gekozen voor energiebesparende systemen zoals warmtepompen, dry-coolers en warmte-koude- opslag (WKO)-systemen. Een hoogrendement hybride koelmachine zorgt voor proceskoeling in de winter en dient s zomers als back-up bij onvoldoende geladen koude bronnen. Na testproducties zal per eind 2017 waarschijnlijk de eerste commercile productie plaatsvinden in Heerenveen.

  Kort nieuws Geplaatst: 05-01-2018       Getoond: 746x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .