Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

12-10-2017

Manchetten voor bekende zuivelcoöperatie via Dinnissen

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

Manchet zuivelverwerking

Manchet zuivelverwerking

Wist u dat wij met onze manchetten de preferred supplier van een bekende zuivelcoöperatie zijn? Via systemintegrator Dinnissen Process Technology zijn onze manchetten overal in het zuivelververwerkingsproces terug te vinden. Marco Fernhout, projectmanager bij Dinnissen, licht toe waar in het proces onze manchetten verwerkt zijn en waarom hij al jaren met ons samenwerkt.

“Onze samenwerking is er een van adequate oplossingen en Euro Manchetten is daarin zeer flexibel door de ’eigen’ maakkracht. De manchetten passen wij bij de zuivelverwerker toe in de in- en uitloop van verschillende Dinnissen machines zoals een wegend opgestelde Pegasus menger, trilgoten, vibratie zeefmachines en andere proces- en/of handling equipment die wegend opgesteld staan”.

Optimale hygiëne
Flexibele verbindingen zijn onmisbaar om stoffen veilig te transporteren tussen deze verschillende machines. In de zuivelindustrie is een hygiënisch uitvoering vanzelfsprekend en bepaalt de keus van Fernhout “Euro Manchetten maakt hun manchetten van de soepele transparante folie Polyurethaan (PU), waardoor het melkpoeder dat er doorheen gaat goed zichtbaar is. Ook zitten er aan de binnenkant van de manchet geen naden en randjes, waardoor er een glad stromingsprofiel ontstaat. Er kan dus geen melkpoeder blijft hangen, wat weer bijdraagt aan een optimale hygiëne”. Tevens is PU antistatisch, heeft een goede drukbestendigheid en kan hoge temperaturen doorstaan.

Kortste inbouwhoogte ter wereld
Onze FSC manchet is specifiek ontworpen voor doseer- en weeginstallaties in de melkpoederindustrie. De inbouwhoogte van een FSC manchet is de kortste inbouwhoogte die wereldwijd op een dergelijke manchet mogelijk is. Bij het vernieuwen van een installatie worden er vaak machines geplaatst die groter zijn dan de oorspronkelijke, terwijl de ruimte hetzelfde blijft en beperkt is. Vooral bij droogtorens, waar het plafond van de toren de hoogte bepaald, komen wij deze situatie geregeld tegen en lossen wij de penibele situatie op met een FSC manchet. Ondanks de korte inbouwhoogte voldoet de FSC aan alle veiligheidseisen. Daarbij is deze direct monteerbaar op een Jacob buissysteem.

Denken in oplossingen
Dinnissen is altijd op zoek naar oplossingen en innovaties voor complete processen, systeemintegraties of standaardproducten. “Het rechtstreekse contact met een relatief klein team vind ik erg prettig aan Euro Manchetten”, vertelt Marco Fernhout. “Bij problemen of spoed denkt het team van Euro Manchetten eerst in oplossingen. Typerend aan onze samenwerking vind ik dat daarna pas op vertrouwen de prijs bepaald wordt. De prijs-kwaliteit verhouding noem ik prima.”

  Kort nieuws Geplaatst: 12-10-2017     Update: 19-10-2017       Getoond: 404x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .