Home
BLIJF OP DE HOOGTE
Meld u nu aan voor onze maandelijkse nieuwsbrief.
Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

       

Kort nieuws
12-10-2017  |  517x
Deel dit bericht
Separatie-oplossingen voor geautomatiseerde productielijn

Geautomatiseerde scheidingstechnologie in voedselverwerking

Geavanceeerde separatie-apparatuur van Russell Finex

Haitlogou Bros SA is wereldwijd marktleider in het maken van sesamzaadproducten, waaronder tahinipasta. Het bedrijf verwerkt tot 150 ton sesamzaad per dag met zijn moderne productie-installaties in Thessaloniki en levert topkwaliteit producten via een wereldwijd netwerk van klanten. Het bedrijf heeft een langdurige relatie opgebouwd met Russell Finex, specialist in innovatieve separatietechnologie, met het doel om de productielijn te automatiseren en te optimaliseren.

Deze ultramoderne geautomatiseerde productielijn voor sesamproducten bij Haitoglou bevat een aantal volledig hygiŰnische en zeer hoogwaardige separatie-apparaten specifiek voor de voedingsindustrie. Haitoglou installeerde voor het eerst Russell Finex-apparatuur in 2002 met de toevoeging van een Finex SeparatorÖ. Deze machine verdubbelde de capaciteit van de bestaande opzet voor scheiding van goede sesamzaden van gebroken zaden, zachte schillen en stof. Hierdoor kon het bedrijf de gewenste capaciteit bereiken van 2 ton per uur.

Eerst is meer vibrerende zeef-apparatuur ge´nstalleerd om de automatisering verderop in de productielijn te kunnen voltooien. Haitoglou heeft separatie-oplossingen aangekocht om verschillende onderdelen van de productie te optimaliseren. Er werden twee Russell Compact Sieves« ge´nstalleerd in het wasproces, om sesamzaden uit de holtes van de wasapparaten te krijgen. Daarna werden nog vier Russell Compact Sieves« ge´nstalleerd vlak vˇˇr de verpakkingsfase. De hoge rendements vibrerende screeners garanderen de kwaliteit en consistentie van het sesamzaad, verwijderen samengeklonterd product en voorkomen verstoppingen.

Om de kwaliteit van de tahinipasta en een glad eindproduct vrij van verontreiniging te waarborgen is een zelfreinigend Russell Eco Filter« ge´nstalleerd. Deze geautomatiseerde inline filter voor vloeistoffen was makkelijk in de bestaande productielijn te plaatsen, met volledig gesloten filtratie en minimale down-time. Bovendien werd kwaliteitscontrole ge´nstalleerd aan het einde van de tahini-productielijn middels de toevoeging van de unieke high speed Russell Compact Sieve«. Deze aangepaste controle-screener is speciaal ontworpen om tahinipasta te kunnen verwerken en de consistentie van het product vˇˇr verpakking te kunnen garanderen.

Neem contact op met Russell Finex voor informatie over de separatie-apparatuur van Russell Finex voor uw specifieke toepassingen.
 

Bedrijfsinformatie

PROCES MEDIA
Solids Processing Fluids Processing MB Maintenance SchuettgutPortal
Ontvang onze nieuwsbrief
Nieuwsbrief archief
Volg ons
Linked
Service en contact
ContactDisclaimerPrivacyAdverterenInloggen controlpanel