Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

14-06-2017

Power Xpert Release (PXR)-platform

Printversie
Stuur per email
Twitter dit bericht
Deel op LinkedIn

www.eaton.nl/electrical

www.eaton.nl/electrical

De volgende generatie uitschakeleenheden van Eaton maakt het testen van vermogensautomaten eenvoudig.

Eaton heeft de volgende generatie beveiligingsrelais voor de wereldwijde markt geďntroduceerd: het Power Xpert Release (PXR)-platform. Daarmee kunnen technici direct vanaf een pc via een USB-poort hun vermogensautomaten testen en configureren. Het platform wordt ingebouwd in de open vermogensautomaten van het type IZMX die het powermanagementbedrijf produceert. Zo kunnen gebruikers eenvoudiger met het beveiligingsrelais communiceren en testgegevens opslaan. Dit zorgt voor betere controle- en onderhoudsprocedures.

Vermogensautomaten voor hoge stromen, zoals de modellen die worden gebruikt in industriële laagspanningsdistributiesystemen, worden geconfigureerd en periodiek getest door eindgebruikers om te zorgen dat ze betrouwbaar blijven werken in het geval van ovebelasting of kortsluiting. Zo wordt kostbare downtime voorkomen. Deze nieuwe eenheid biedt technici de mogelijkheid om kortsluiting en overbelasting te simuleren met de Power Xpert Protection Manager (PXPM)-software van Eaton, die gratis kan worden gedownload.

“Deze eenheid is ontwikkeld in reactie op de vraag van gebruikers naar een gebruiksvriendelijk systeem. Voorheen moesten testgegevens altijd met de hand worden opgeschreven. Met de vernieuwde software kan een professioneel testrapport worden gegenereerd met datum- en tijdstempel, aangepaste informatie, individuele instellingen/uitschakelcurves en het resultaat van secundaire injectietests. Dit rapport kan worden opgeslagen als een pdf-bestand”, aldus Ralf Nikolic, productmanager ACB’s bij Eaton. “Hierdoor hebben technici aanzienlijk minder tijd nodig om te testen, zodat ze veel makkelijker onderhoud kunnen uitvoeren en een testrapport kunnen opvragen voor archiveringsdoeleinden.”

Het testen en configureren van de IZMX open vermogensautomaten met de PXR technologie is op dit moment al mogelijk. Deze techniek is het platform voor de toekomst en zal op termijn ook in alle gesloten vermogensautomaten en middenspanningsbeveiligingen worden ingebouwd, waarmee een nieuwe norm wordt gesteld voor het testen van alle soorten vermogensautomaten. Testers hebben nu dankzij de geďntegreerde apparatuur voor secundaire injectietests geen gespecialiseerd testgereedschap meer nodig.

Nieuwe functies van de met PXR-technologie uitgeruste IZMX-vermogensautomaten bieden de mogelijkheid om actuele en optionele spanningscurven vast te leggen in combinatie met minimum- en maximumwaarden voor de fase- en nulgeleider. Bovendien kan de curve een indicatie geven van de door harmonischen veroorzaakte algehele kwaliteit. De maximale afwijking voor vermogensmeting is nu één procent. De matrixdisplay met hogere resolutie is nu altijd actief en geeft de status van de zoneselectiviteit (ZSI), de toestand van de batterij en de nominale stroom constant weer. Alle gegevens kunnen worden verstuurd via Modbus, Profibus of Ethernet.

  Kort nieuws Geplaatst: 14-06-2017       Getoond: 841x  

Meer informatie

Bedrijfsinformatie

 
 .
 .
 .