Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Solids Processing nummer 4

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 4 van 2017.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Expertvisie Euro Manchetten: ’One size fits all, daar geloven wij niet in’; Vooruitblik op Solids Rotterdam (4-5 oktober) met noviteitenoverzicht; Procestechnologie: Pulsed Electric Fields voor solids; Factory of the Future: Nuscience in Drongen ontwierp alles zelf. Infographic: eierschaaldroger verwaardt afval tot grondstof. Arbo: de gevaren van inadembaar kwartsstof.

Verschenen: 26-09-2017

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 42

Eierschaaldroger maak grondstof van eierschaalafval

Circulaire economie Voor de eiverwerkende industrie heeft Van Beek deze eierschaaldroger (ESD) ontwikkeld om natte, gebroken eierschalen te drogen. Die hoeven dan niet meer tegen betaling te worden afgevoerd als CAT3 afval en mogen als kalktoeslag in de landbouw gebruikt worden. Als het proces gecertificeerd is en de producent kan aantonen dat er geen microbiologische risico’s zijn, dan mogen de droge eierschalen ook geleverd worden aan de voederindustrie.

De eierschalen komen aan vanuit de productie en worden gedoseerd in een centrifuge of persschroef voor een eerste voordroging. In deze stap wordt het eerste aanhangend vocht verwijderd. Indien nodig worden de schalen eerst gewassen om aanhangend eiwit en vliezen weg te spoelen. Een mogelijke tussenstap is het verkleinen van de eierschalen met een vergruizer. De gebroken en voorgedroogde eierschalen worden gedoseerd in de inloop van de ESD. Dit is een verwarmd schroefsysteem met dubbelwandige behuizing en een dubbelwandige schroef. Aan de bovenzijde bevinden zich drie afzuigpunten voor het afzuigen van de vochtige lucht. Het verwarmen van de behuizing en de schroef gebeurt met thermische olie die via een verwarmingsketel verhit wordt tot 190-230 ⁰C. Zowel behuizing als schroef worden verwarmd. De eierschalen worden door de paddels op de schroef gehusseld en naar de uitloop getransporteerd. Het toerental en de temperatuur bepalen de droogcapaciteit. Het uiteindelijke resultaat is een vochtpercentage van <1%; de ingaande natte schalen hebben een vochtpercentage van circa 16%.
Lees dit artikel
pag. 50

Kwartsstof: Het nieuwe asbest?

Het inademen van kwartsstof is schadelijk. Werknemers moeten daartegen beschermd worden. Nederland kent een arbonorm voor respirabel kristallijn silica (rcs) en de procesindustrie doet aan zelfregulering. Een EU-brede norm is in de maak, maar die zou wel wat strenger mogen.

“We gebruiken de beste klei voor ons product, en die hebben we gevonden in Turkije”, vertelt directeur Peter Verseveldt van Sivomatic. De gevonden kleisoort is bentoniet en het product is kattenbakvulling. Het Brabantse familiebedrijf geldt als een van de grootste aanbieders in Europa. “Dit is de beste kleisoort om geuren op te nemen. Bovendien vormt zich rondom de uitwerpselen een klontje, dat het baasje eenvoudig uit de kattenbak kan scheppen. Dus hij hoeft de bak alleen maar bij te vullen.” In Turkije staat de fabriek van Sivomatic waar het gedolven bentoniet wordt gedroogd, gebroken en gezeefd. In bigbags gaan de korrels via schip naar de fabriek in Moerdijk, waar ze nogmaals worden gezeefd, een lekker luchtje krijgen en worden verpakt. “De vorming van stof heeft onze continue aandacht, ook al zit er in onze bentoniet maar één procent kwarts. Alle stof in ons proces vangen we weg via afzuigsystemen en stoffilters. In de fabriek in Turkije passen we dezelfde maatregelen toe. Daar dragen onze mensen ook stofkapjes”, vertelt Verseveldt. Naast bentonietverwerkers als Sivomatic kent de droge procesindustrie meer sectoren waar werknemers kans lopen op blootstelling aan respirabel kristallijn silica (rcs). Denk aan de keramische industrie, de glas- en cementindustrie en de natuursteenbewerking. Overal waar uit minerale grondstoffen (zand, mergel en natuursteen) producten worden gemaakt, bewerkt en verwerkt in bulkprocessen, komt kwartsstof vrij. In Nederland geldt een arbogrenswaarde van 75 µg/m3 (de maximaal toegestane dosis op een achturige werkdag). Dat is een abstract getal, maar de wettelijke norm is te vergelijken met een paar schepjes suiker verspreid over een voetbalveld. De beeldspraak komt van arbeidshygiënist Chantal van Hengstum van het Informatiebrede KennisCentrum van de Inspectie SZW. “Eenmaal in de lucht doet rcs er lang over om neer te slaan”, legt ze uit. “De toegestane dosis is laag, je zit er al snel overheen”, zegt haar collega en veiligheidskundige Nathan
 
 .
 .
 .