Alles over processing en handling van droge stoffen, stortgoed, bulk

SolidsProcessing.nl
Zoeken

       

       

Blijf op de hoogte!

Blijf op de hoogte!
Lees de maandelijke nieuwsbrief.

Uw adres wordt nooit aan derden doorgegeven.
Lees onze privacyverklaring.

Solids Processing nummer 1

Hieronder vindt u een overzicht van de artikelen verschenen in nummer 1 van 2016.
Via de lijst hieronder kunt u het artikel als pdf downloaden. Klik op de cover hiernaast om het gehele blad als bladerversie te openen.

In dit nummer: Verpakkingslijn petfood met flexibele aanvoer vanuit bigbag; Carbstone stenen uit staalslakken gefabriceerd als duurzaam alternatief voor beton; Vreemd silogedrag: wat is de oorzaak van schokkende, trillende en zelfs toeterende silo’s?; Beaphar realiseert

Verschenen: 03-03-2016

Neem contact op met de redactie

 
Lees dit artikel
pag. 24

Schokkende, trillende en toeterende silo’s

Vreemd silogedrag nader bekeken Meestal functioneren silo’s zonder problemen: materiaal erin, materiaal eruit. Maar soms ontstaan er bij het legen van een silo ogenschijnlijk onverklaarbare geluiden, schokken of trillingen. In een reeks van drie artikelen geven de auteurs nadere uitleg over het ontstaan hiervan, mogelijke oplossingen en praktische tips. Dit eerste deel gaat over wat er zoal kan gebeuren en wat de achterliggende mechanismen zijn. Deel twee gaat over mogelijke oplossingen en preventieve maatregelen. In een derde artikel worden een drietal praktische uitwerkingen beschreven. Deel twee en drie van deze reeks verschijnen in de komende twee nummers van Solids Processing Benelux.

Silo’s voor de opslag van poeders of granulaat zijn in het algemeen zo te ontwerpen dat ze hun werk naar beho - ren kunnen doen. Maar soms treden er merkwaardige en vaak lastige zaken op. Sommige silo’s blijken in combinatie met bepaalde soorten stortgoed een brom merig geluid voort te brengen (‘de silo zingt’), of erger, een periodiek optredend geluid te maken alsof er een vrachtwa gen staat te toeteren (het zogenaamde silo honking). Een ander fenomeen is het continu trillen van de silo (silo vibrations), waarbij ook andere delen van de constructie in tril ling kunnen raken. Het meest risicovolle verschijnsel is het optreden van soms zeer zware schokken (silo quaking), die in het hele silogebouw voelbaar zijn. Deze laat ste twee verschijnselen kunnen zelfs tot schade leiden.
 
 .
 .
 .